Categorías

Per què l'especialització en T és una formació tan demandada

L'especialització en T és una formació basada en la unió de coneixements generalistes, equivalents a la part horitzontal de la T, i formació específica, referent a la part vertical. Aquesta classe de formació és la que més demanden actualment les empreses, ja que permet combinar una base formativa multidisciplinària amb el domini d'alguna àrea en concret.

A València Activa et donem les claus per a saber què és i en què consisteix l'especialització professional i t'expliquem per què la formació en T té tant d'èxit en l'àmbit laboral.

Hui dia, existeix molt de talent en el mercat laboral. Hi ha una gran quantitat de professionals, molt ben preparats, amb moltes habilitats i formació. Els estudis universitaris, els màsters i els postgraus no sols aporten coneixement i satisfacció a l'estudiantat, sinó que es converteixen en l'impuls definitiu per al desenvolupament professional.

Com a conseqüència, la competitivitat s'ha disparat i cada vegada són més necessaris els perfils laborals especialitzats, que aporten un valor diferencial. El personal de Recursos Humans de les empreses focalitza la seua atenció en aspectes que distingisquen els seus empleats de la resta.

En què consisteix la formació en T?

Com hem avançat anteriorment, aquesta formació implica tant coneixements generalistes com específics. Quant a la part més general, les empreses demanden sobretot coneixements globals d'àrees com màrqueting, comunicació, finances o lideratge. Així mateix, la visió o planificació estratègica, la gestió de projectes, la capacitat per a solucionar problemes, la capacitat crítica i de decisió, la creativitat i el domini de diferents idiomes són competències molt demandades. La formació específica depén de l'empresa, del sector i dels teus interessos i preferències.

L'ideal per a l'especialització en T és complementar ambdues facetes formatives per a desenvolupar un perfil altament competitiu. És a dir, per a una persona que haja estudiat un grau relacionat amb la comunicació pot ser de gran utilitat especialitzar-se en política, en cultura o en ciència, o en comunicació corporativa, institucional... Per a una persona que haja estudiat una cosa molt específica, pot ser molt eficaç obtenir una formació més general sobre un camp que encaixe amb la seua especialització, però que li permeta mirar i arribar més enllà.

Existeixen moltes possibilitats, i cada persona ha de trobar la combinació que més s'ajuste a les seues circumstàncies. En qualsevol cas, l'objectiu sempre és sumar valor.

Per què és important l'especialització en T?

La formació en T és la que més s'ajusta a les necessitats i a la demanda del panorama laboral actual.

Vivim en una societat en què els canvis estan a l'ordre del dia i l'estabilitat és cada vegada menys freqüent. Aquesta és la raó principal per la qual la formació ha de ser una constant, fins i tot quan ja formes part del mercat laboral. El teu desenvolupament professional ha d'anar acompanyat de l'actualització i la renovació d'habilitats i coneixements.

La formació en T, a part de garantir nocions més àmplies, et porta a ampliar la teua xarxa de contactes, ja que coneixes persones de totes les àrees en les quals et desenvolupes.

Sempre que canvies de lloc de treball, varie la teua posició en l'empresa (per exemple, mitjançant un ascens) o modifiques la direcció de la teua trajectòria professional, estàs davant una oportunitat d'especialitzar-te i alimentar la teua formació en T.

 

Des de València Activa, a través del programa València Activa Exprés, oferim formació especialitzada en competències professionals tècniques, digitals i lingüístiques amb les quals podràs millorar les teues habilitats professionals i orientar-les cap a les noves necessitats del mercat laboral.

Categorías