Categorías

Especialització professional: Sí o No?

El món laboral és tan variat que podem trobar a persones versàtils i efectives en qualsevol lloc de treball, però també existeixen professionals que decideixen apostar per l'especialització en una tasca en concret.

A València Activa volem compartir sempre les diferents possibilitats que ofereix el mercat laboral. Per això, coneixerem què és i en què consisteix l'especialització professional i si és positiva o negativa en el nostre camí professional.

Com hem comentat, l'especialització professional suposa tindre unes habilitats requerides per a les característiques que requerisca una activitat. Per exemple, un informàtic especialitzat en la creació de pàgines web o una arquitecta especialitzada en construcció d'edificis amb productes sostenibles.

A través del coneixement i l'experiència, els i les professionals que opten per l'especialització professional troben diferents avantatges i diversos inconvenients en el seu camí laboral.

Quins pros i quines contres té l'especialització professional?

Com tot, decidir una cosa o una altra et generarà uns beneficis i uns desavantatges que intentem explicar en relació a l'especialització professional. Sobretot si tenim en compte com evoluciona i canvia el món laboral.

L'especialització professional ens ajudarà a tindre els coneixements necessaris per a ser efectius i efectives en un lloc rellevant.

Conéixer sistemes operatius específics, treballar amb productes que respecten el Medi Ambient o dominar les Xarxes Socials i la Comunicació són només alguns dels exemples de treballs que necessiten una especialització.

Arribar al màxim públic possible requereix d'uns coneixements que només els i les que aposten per l'especialització professional els tenen. I sent efectius en el treball podem convertir-nos en imprescindibles per a l'empresa o organització que requerisca dels nostres serveis.

Però actualment, el mercat de treball és més exigent que mai. Empreses que naixen gràcies als avanços tecnològics, organitzacions que s'adapten als canvis del Segle XXI o simplement treballadors i treballadores per compte propi capaços de tot.

Moltes d'aquestes empreses necessiten a empleats i a empleades que puguen tant comunicar en Xarxes Socials com ser efectius en el lliurament d'un informe que resumisca el nou projecte de qualsevol organització.

La versatilitat és alguna cosa que es demanda i molt en els últims anys, sobretot des del creixement i consolidació del teletreball. Per això, és important tindre en compte el que necessita cada lloc de treball al qual puguem accedir.

Evidentment, l'especialització professional i la versatilitat laboral són dues opcions més que importants i ambdues tenen els seus pros i les seues contres. Les dues s'han d'adaptar al treball que anem a realitzar.

Recorda que a València Activa sempre oferim els millors consells i les diferents maneres de poder conviure en aquest canviant i actualitzat món laboral. A més, oferim una àmplia varietat de cursos, també online, de diferents àrees professionals que et faran millorar el teu currículum i millorar la teua ocupabilitat. Si vols continuar aprenent i especialitzar-te en un àmbit, acosta't a un dels nostres centres de Barris per l'Ocupació e informa't!

Categorías