Categorías

Cómo elaborar un videocurriculum

El món laboral és un dels quals millor s'adapta als canvis i als avanços tecnològics. Ja hem vist que el teletreball s'està consolidant, com les empreses es mostren a través del vídeo o aposten per un ús constant de les Xarxes Socials.
A València Activa  estem sempre pendents d'aquest món i per això us oferim els millors consells per a afrontar-lo de la millor manera. I hui, en el nostre blog també ens sumem a la importància del vídeo.

El treball ha canviat tant que fins a la forma de buscar-ho també s'ha hagut d'adaptar. Els portals com LinkedIn o Facebook publiquen de manera incessant ofertes de treball, ofertes que pots filtrar segons els teus estudis o interessos laborals. I, dins d'aqueixa cerca, els currículums de tota la vida comencen a quedar-se arrere. Les empreses busquen una resposta directa, una mostra del talent que podem arribar a tindre dins de nosaltres i nosaltres. I la millor manera de fer-ho és realitzant un videocurriculum que ensenye a colp de play del que som capaços.

 

Consells per a elaborar un videocurriculum

 

Igual que quan es prepara un currículum, a l'hora d'elaborar el vídeo hem de tindre estructurades les parts més importants per a poder destacar-les. L'experiència, els títols universitaris, els cursos realitzats… Tot ha de seguir una estructura correcta i jerarquitzada.

Serà molt important, encara que puga no semblar-ho, la salutació i el moment de la presentació. Mostrant un to amable i seré, el primer pas serà el d'oferir els nostres noms i especialització. Recorda que una primera impressió pot canviar-ho tot, per la qual cosa una presentació correcta pot donar-nos molt. Igual que la presentació i la jerarquització del que volem mostrar, l'elecció del lloc també és important.

Un mal escenari pot arruïnar fins al millor vídeo pel que es veu i per un mal so. Oferir una imatge treballadora i seriosa ajudarà a ser més convincents. I, per descomptat, l'edició del vídeo. Podrem haver explicat que som els millors per a un lloc, però si el muntatge final no és l'adequat, no hi haurà res que fer.

Els textos, el so, el color… Tot ha de ser revisat al mil·límetre. No podem cometre ni el més mínim error! Finalment i no menys important, sempre cal recordar que el vídeo ens permet fer diferents repeticions. L'exigència també ha de tindre's en compte a l'hora d'oferir el millor videocurriculum. I si la frescor no ens acompanya, donar-nos un break i tornar a l'enregistrament.

Ara només queda agafar la cambra, donar-li al rec i oferir al món les nostres possibilitats en el mercat laboral. Recorda que a València Activa sempre estem a la teua disposició per a oferir-te els millors consells per a trobar ocupació. Consulta el nostre blog per a estar a l'última sobre els canvis en el món laboral.

 

 

Categorías