Categorías

Talent valencià, sinònim d'èxit

El 17 i 18 d'octubre són dates marcades en roig en el calendari d'Isabel Andújar i Dulce Macias, i Carlos Coquillat, Pablo Coquillat i Matthis Krondorf, tots ells investigadors valencians. Elles es van alçar amb el primer premi en la final nacional del concurs Climate Launchpad (esdeveniment celebrat en la nostra ciutat i patrocinat per AVAESEN i Ajuntament de València a través de València Activa i Vit Emprende) gràcies a la creació de ‘Yased’, un projecte que permet reciclar el poliestirè i tractar de minimitzar la contaminació en abocadors. Ells, van aconseguir el segon premi del certamen gràcies a ‘Botanica Furniture Experiences’.

Les creadores de ‘Yased’ asseguren que van aconseguir el producte per casualitat, en abocar-ho accidentalment en poliestirè. A partir d'aquell moment va començar la recerca, ja que malgrat que aqueix material és un dels menys contaminants és un dels que més problemes genera a l'hora de reciclar -ens asseguren- principalment pel seu volum i perquè no se li troba utilitat fàcilment.

Dulce Macias valora l'experiència en el certamen com a 'nova i gratificant' i van decidir presentar-se a ell perquè els permetia crear alternatives per a disminuir la contaminació que siguen 'reals i fàcils d'aplicar'. Per a la integrant de 'Yased', 'no hi ha idees dolentes, sinó males execucions', per la qual cosa convida a la gent a arriscar-se a emprendre, tal com van fer elles.

D'altra banda, l'equip masculí és el creador de ‘Botanica Furniture Experiences’, un projecte que proposa la creació de panells de calefacció que utilitzen la tecnologia microones per a estalviar un 70% d'energia enfront dels calfadors amb resistència elèctrica, sistemes que s'emprenen comunament.

Per a Carlos Coquillat, ‘emprendre és més dur del que sembla, però no ho canviaríem per cap altre treball’. Per açò, fa tres anys van començar l'aventura de l’emprenedoria compaginant-la amb el seu treball. La idea de crear un model ecològic que servira per a usar les microones com a calefacció va sorgir d'una col·laboració amb una spin off que utilitzava aquella mateixa tecnologia en aplicacions industrials, mentre que ells volien portar-ho al sector domèstic. 

Tots dos equips es preparen per a acudir a la gran final mundial de la IV edició d'aquest certamen Climate Launchpad , que se celebrarà a Xipre. Sens dubte, ells i elles són un exemple més que emprendre és la fórmula per a generar ocupació de qualitat i retenir talent, un dels nostres objectius principals per a poder convertir València en una ciutat referent en innovació i desenvolupament tecnològic.

 

Categorías