Què és València Activa

 

València Activa sorgeix amb l'objectiu de coordinar les estructures existents en l'Ajuntament de València en matèria de desenvolupament econòmic i ocupació: el Servei d'Ocupació i Emprendoria i la Fundació València Activa del Pacte per a l'Ocupació de la Ciutat de València - Comunitat Valenciana, potenciant les sinergies i aprofitant els avantatges i oportunitats que ens ofereix la cooperació i la capacitat de complementar-se d'ambdues estructures en un projecte comú.

València Activa és un instrument de l'Ajuntament de València que compta amb la participació dels agents econòmics i socials més representatius i té la missió d'impulsar i coordinar les polítiques d'ocupació i desenvolupament econòmic local en la ciutat de València, amb una capacitat d'actuació ràpida i eficaç que garanteix un servei de qualitat a la ciutadania i a les empreses. València Activa es vertebra entorn a tres àrees: Ocupació, Emprenedoria i Formació.

 

- BARRIS PER L’OCUPACIÓ: Informació i orientació professional per a persones en cerca d'ocupació. Aquest projecte naix de la necessitat d'aproximar els serveis de València Activa a la ciutadania, a través dels diferents barris de la nostra ciutat. El nostre personal t'informarà de tots els serveis, recursos i accions que oferim en matèria d'ocupació i també d'autoocupació.

- AGÈNCIA D’OCUPACIÓ VALÈNCIA ACTIVA: És un instrument que engega activitats d'intermediació laboral amb la finalitat de proporcionar per a les persones treballadores una ocupació adequada a les seues característiques i, també, un catàleg de formació per a millorar les seues oportunitats laborals. I, per a les empreses, les persones treballadores més apropiades als seus requeriments i necessitats. Hi ha dues modalitats d'inscripció on-line o presencial segons les teues necessitats, disposant també d'un espai de cerca d'ocupació.

- SERVEI DE COACHING: Treballem per a posar a l'abast de les persones en cerca activa d'ocupació les metodologies més potents i innovadores. Aconsegueix les teues metes professionals a través d'un pla d'acció.

- PLANES D'OCUPACIÓ: A través dels nostres plans d'ocupació, realitzem contractacions directes para persones aturades de València en l'Ajuntament de València, com el són el programa “Anem!”(menors de 30 anys) i “Oportunitats” (majors de 30 anys i persones aturades de llarga durada); També realitzem programes mixts que combinen Ocupació i Formació. 

- LLANÇADORES D'OCUPACIÓ: Entrena't per a realitzar una cerca d'ocupació acompanyada per un equip tècnic comptar amb noves possibilitats d'inserció laboral

- PROGRAMES D'ORIENTACIÓ, FORMACIÓ I INSERCIÓ LABORAL A COL·LECTIUS: Realitzem itineraris personalitzats a aquells col·lectius que més dificultats tenen en el mercat laboral. 

- PLACES PER L’OCUPACIÓ: Són les Fires d'Ocupació, Emprendoria i Formació de València Activa, realitzades amb la finalitat de donar a conèixer els nostres serveis i programes així com aproximar-nos a la realitat de cada barri. D'aquesta manera, recorrerem diferents places emblemàtiques de València en aquells barris considerem són més necessaris els nostres serveis. 

 

 

PUNTS D'ATENCIÓ A l'EMPRENEDOR/A (PAE): Servei presencial d'informació i assessorament en la definició de la iniciativa empresarial i de tramitació telemàtica de l'alta en el REPTA i inici de l'activitat.

VIVERS D'EMPRESES: Són espais municipals que permeten la ubicació d'empreses de nova creació que generen ocupació en la ciutat de València.

PREMIS VALÈNCIA EMPRÉN: De manera anual, atorguem des de València Activa quatre categories de premis al Projecte Empresarial, Dona Emprenedora, Gestió Empresarial i Projecte Jove.

PROGRAMES FORMATIUS: Oferim formació tant per a aquelles persones que volen emprendre com a les emprenedores que desitgen tenir coneixements específics per a millorar la seua activitat. Les càpsules per a emprendre; l'itinerari per a la creació i consolidació d'empreses; i les accions puntuals de temàtica emprenedora, són els nostres principals programes formatius d'emprenedoria.

- REACTIVEM: Servei de transmissió empresarial que mitjança entre cedents i emprenedors per a convertir el tancament d'una empresa o el final d'una activitat en una oportunitat per a una persona emprenedora que vulga donar-li continuïtat. 

- PROGRAMES D'AJUDES MUNICIPALS: Ajudes de caràcter econòmic per al foment de l'emprenedoria, noves altes, empreses, contractació de personal, consolidació empresarial i per a indústries creatives i culturals.

- PLANES D'IGUALTAT: Servei d'implantació, seguiment i avaluació dels plans d'igualtat.

- VIT EMPRENDE: La xarxa de l'ecosistema emprenedor innovador a València, fomentant la formació, la dinamització de l'ecosistema, així com a l'internacionalització i promoció econòmica.

- FORMACIÓ PROFESSIONAL PER A l'OCUPACIÓ: Es tracta d'accions formatives dirigides prioritàriament a persones aturades i la formació amb compromís de contractació. 

- FORMACIÓ PER A EMPRENDRE