Categorías

Què és un nínxol de mercat?

El món de l'ocupació està en constant evolució. Els currículums vitae cada vegada exigeixen més personalització com ja us hem explicat alguna vegada en el nostre blog a València Activa i fins a l'argot és alguna cosa que canvia pràcticament cada setmana. De fet, actualment podem escoltar termes com coworking, startups i, sobretot, termes relacionats amb emprendre. Davant la falta d'oportunitats, emprendre és alguna cosa que ha anat consolidant-se amb el pas dels anys. I, per a poder fer-ho amb el major èxit, s'ha de trobar el millor nínxol de mercat.

Però, el primer pas que ha de donar-se és el de conèixer què és exactament un nínxol de mercat. Aquest concepte, més conegut en l'argot del màrqueting com a ‘nínxol de mercat’, porta a trobar un segment del mercat que exigeix unes necessitats i unes motivacions per a uns clients que no troben el seu producte. És a dir, quan algú troba un nínxol de mercat ha trobat un punt en el qual pot diferenciar-se de la resta de la competència i, a més, tenir un efecte positiu en la societat.

Com a exemples per a entendre el que pot ser un nínxol de mercat, podem trobar, per exemple, l'alimentació. Davant la consolidació del veganisme i l'auge dels productes naturals, els supermercats que ofereixen menjar i beguda d'aquest tipus han crescut com l'escuma. Els consumidors necessitaven trobar els seus aliments i els supermercats específics van començar a créixer fins a límits insospitats. I, a partir d'ací, els restaurants, els llocs de menjar ràpid… Es va trobar un nínxol de mercat i es va aprofitar. I així, moltíssims més. Òbviament, si tot està unit a Internet i a la Xarxa 2.0, també podem trobar nínxols de mercat a l'altre costat de la pantalla de l'ordinador o del telèfon mòbil. Actualment, els exemples més recents ens porten, sobre tot, a l'hora de realitzar comandes a domicili. No solament parlem de menjar, sinó també de compres de qualsevol producte.

Davant aquesta situació, el més important a l'hora d'emprendre o llançar-se al món empresarial no és cercar el nom del que es vulga crear. En moltes ocasions, cometem errors en els passos a seguir. Per açò és vital conèixer què és un nínxol de mercat. Trobar una necessitat no coberta en la societat ha de ser el primer pas per a emprendre de la millor manera possible.

Categorías