Categorías

10 claus per a elaborar un bon currículum

Si hi ha un element clau en la cerca d'ocupació per excel·lència aquest és el Currículum vitae, la nostra carta de presentació davant les empreses. Un bon currículum pot coronar-te com el candidat òptim o descartar-te automàticament.

A València Activa sabem el rellevant paper que juga aquest factor per trobar un treball i per això volem ajudar-te a elaborar-ho tan bé com siga possible. Per a això recorda que posem a la teua disposició cursos gratuïts com el de ‘Comunicació escrita: CV i carta de presentació’ o el de ‘Currículum interactiu’ entre molts altres que no et pots perdre. Per ara, aquí van alguns consells:

1. Sigues breu 

Ser breu i saber sintetitzar és important a l'hora d'elaborar el currículum. L'extensió ideal d'aquest document és entre una cara i dos folis, més d'açò és contraproduent. Evitem que siga desmanegat, així el receptor no caurà en el *hartazgo i ho llegirà amb atenció.

2. Cuida la presentació del teu CV 

Encara que cuidar la imatge del nostre CV amb una estètica clara i endreçada és important, la qual cosa ho és més és que siga d'alta llegibilitat. D'altra banda, no trieu una fotografia qualsevol i intenteu que siga el més professional possible.

3. Dóna informació sobre coneixements, formació i experiència.

Descriu les funcions realitzades en cada lloc ja que són tan importants com el càrrec que vas ocupar. T'aconsellem incloure assoliments i objectius compliments.

4. Adecua el teu CV a les expectatives de cada empresa

Destaca els coneixements, punts forts i experiència més rellevants per a l'oferta d'ocupació en qüestió.

5. Format internacional

En primer lloc exporta el teu CV en PDF perquè qui ho reba telemàticament puga descarregar-li-ho en bona qualitat, però no editar-ho. Quant al format, l'homologat és l'europeu que es regeix per una estructura i estètica determinada. D'altra banda si vols lluir-te amb l'idiomes, tradueix el teu currículum a l'anglès ja que és una oportunitat per a demostrar el domini de la llengua.

6. Informació de Contacte

Encara que semble alguna cosa evident molta gent ho eludeix i és molt útil per a les empreses trobar la informació bàsica de contacte. En ella posarem: nom, cognoms, telèfon de contacte, mail, adreça, etc. Informació que el reclutador utilitzarà per a posar-se en contacte amb tu.

7. No mentisques

Si esmentes en el teu CV per a poder entrar en una empresa i aquesta et selecciona el pastís s'acabarà descobrint amb el dia a dia. Tingues en compte que tot l'esmentat dins del curriculum pot ser objecte de preguntes per part del reclutador. Evita mentir, pots embellir la informació que es trobe dins del teu CV, però sense exagerar la informació inclosa.

8. Inclou carta de presentació

Explica en ella per què et motiven especialment el lloc i l'empresa en la qual vols treballar.

9. Inclou carta de recomanació

Quina millor que incloure un escrit en el qual alguna de les empreses anteriors en les quals vas treballar explique les teues virtuts i els teus valors com a treballador. Açò pot donar-te un valor afegit que ningú més tinga i portar-te a l'èxit en la candidatura.

10. Revisa-ho i demana que uns altres ho facen

Fes-li una ullada i pensa quina informació has retingut a primera vista: el reclutador farà el mateix. I ull amb les faltes ortogràfiques, revisa-ho les vegades que siga necessari per a assegurar-te que està correcte ja que de no estar-ho oblida't del lloc.

Categorías