Categorías

València: ciutat de l'ocupació, l'emprenedoria i la formació

Arriba ‘València, ciutat de l'ocupació’ el full de ruta que aglutina tota l'oferta de València Activa en matèria d'ocupació, formació i emprenedoria per a aquest 2018 i que contribueix a crear la València de les oportunitats. Vols conèixer tot el que t'espera de la nostra mà? T'ho expliquem!

 

Ocupació

Estem d'enhorabona, volíem millorar l'empleabiltat de les persones aturades i augmentar les seues oportunitats laborals i el balanç de 2017 conclou que València Activa va permetre trobar ocupació a 2.134 persones el passat any.

Un dels principals projectes que oferim en matèria d'ocupació és 'Barris per l´*Ocupació', que naix de la necessitat d'aproximar els nostres serveis a la ciutadania, oferint orientació professional personalitzada i guiant a les persones aturades en la seua cerca activa. La xarxa de centres explica actualment amb vuit oficines en les quals en 2017 es va atendre a més de 2.219 persones aturades, aconseguint 959 contractacions. Amb l'objectiu de seguir ampliant la xarxa de centres ‘Barris per l’Ocupació’ i donar així servei a un major nombre de veïns i veïnes aturades, en aquest 2018 s'obriran dues noves seus, una d'elles en el barri de Patraix i una altra a Malilla.

A açò cal sumar la imprescindible labor realitzada per la Agència d’Ocupació València Activa, que ja compta amb 9.413 persones inscrites i que va aconseguir la contractació de 169 persones aturades en 2017. En aquest 2018 l'Agència d'Ocupació signarà convenis de col·laboració amb grans empreses multinacionals, com l'acordat recentment amb Primark i la cadena de supermercats Vidal , amb l'objectiu de seguir creixent i oferir un major nombre d'ofertes d'ocupació.

Així mateix, cal destacar els plans d'ocupació dirigits a col·lectius específics: persones amb diversitat funcional, dones víctimes de violència de gènere o persones en risc d'exclusió social, així com les campanyes d'ocupació i formació específiques com ‘anem!', dirigida a joves que ha permès contractar a quasi 500 menors de 30 per a treballar en l'Ajuntament de València i la campanya ‘Oportunitats’ dirigida a majors de 30 i aturats de llarga durada, a través de la qual s'ha contractat a 300 persones per a treballar en dependències municipals. Ambdues campanyes es llançaran de nou en aquest 2018, sumant un nou pla d'ocupació específica per a majors de 50 que entrarà en vigor després d'estiu.

 

Emprenedoria

Un altre dels principals pilars que defensa aquesta ‘València, ciutat de l'ocupació’ és l'emprenedoria, prova d'açò és la labor d'assessorament i informació realitzada des dels Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE), l'existència d'espais per a emprendre (zones de coworking) i la nova aposta pel servei ‘Reactivem’, servei de transmissió empresarial que connecta a persones emprenedores amb empreses cedents que volen cessar la seua activitat, generant noves oportunitats. D'altra banda, sumar la força i creixement constant de ‘Vit Emprèn’, la xarxa d'emprenedors innovadors de València que ja compta amb 4.000 persones registrades. A dia d'avui, València és el 3er hub d'Espanya amb 489 startups que representen el 14,6% de l'ecosistema nacional. 

En l'aposta de València Activa per convertir a la ciutat en un referent en innovació i emprenedoria, pròximament es realitzarà l'obertura d'una Escola Municipal d'Emprenedoria en Guillem de Castro, un espai que pretén convertir-se en un punt clau de formació per a l'ecosistema  emprenedor de la ciutat. A açò cal sumar la futura creació de l'espai de ‘La Farinera’ com a  centre d'innovació institucional i desenvolupament, així com l'aposta per reforçar el paper de la Marina com un espai d'innovació empresarial i referència de l'ecosistema de startup.

 

Formació

En matèria de formació, València Activa va formar gratuïtament a 4.993 persones en 2017. L'objectiu d'aquests cursos i tallers és donar les eines, ajuda i formació necessària per a aconseguir que les persones participants augmenten les seues competències i coneixements, millorant el seu perfil professional.

En aquest 2018 continuarem oferint tallers i cursos gratuïts en diverses matèries tals com a idiomes, informàtica, o habilitats socials para persones aturades a través de València Activa Express. En 2017 es van dur a terme 199 accions formatives de les quals es van beneficiar més de 3.900 persones aturades.

Al mateix temps, els tallers d'ocupació oferits en col·laboració amb el SERVEF i els tallers dirigits a col·lectius específics continuaran. En la nostra aposta per la formació contínua i gratuïta, s'obrirà un nou Centre d'Ocupació i Formació que estarà situat en el barri del Cabanyal.

Categorías