Categorías

Emprenedoria femenina com a punt de trobada

L'emprenedoria femenina és essencial per a trencar el sostre de vidre que, hui dia, encara dificulta a les dones l'accés a llocs de poder. Les desigualtats de gènere que encara existeixen en l'àmbit laboral obstaculitzen, en moltes ocasions, les possibilitats d’escalar en el treball o d’emprendre sent dona. No obstant això, cada vegada hi ha més exemples i referents d'emprenedores que contribueixen al canvi d'aquest paradigma.

Actualment, encara hi ha un 50 % menys d'iniciatives tecnològiques a càrrec de dones. Encara que la presència d'emprenedores i dones vinculades a iniciatives d'emprenedoria ha augmentat notablement en els últims anys, encara existeix una gran diferència pel que fa a projectes de valor tecnològic més elevat.

Aquesta bretxa considerable en l'emprenedoria d'alt valor afegit evidencia la necessitat de continuar fomentant l'emprenedoria femenina; és a dir, visibilitzar i donar suport a iniciatives de dones que es convertiran en referents per a les pròximes generacions.

2a Trobada del Dia de la Dona Emprenedora

Des de València Activa donem suport a les emprenedores valencianes i, amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora, que se celebra el 19 de novembre, organitzem la segona edició d'una trobada orientada a realitzar accions concretes per al foment de l'emprenedoria femenina.

Així doncs, el pròxim divendres 18 de novembre, a les 9:30 h, tindrà lloc en Palau Alameda la 2a Trobada del Dia de la Dona Emprenedora, sota el lema "Cal ser molt cap per a emprendre". El programa previst inclou diverses activitats al llarg del matí plantejades amb l'objectiu d'oferir informació, formació, inspiració i oportunitats a emprenedores de l'àmbit valencià.

La jornada s'iniciarà amb una benvinguda i una inauguració que seran l'avantsala de la primera xarrada, a càrrec d'Espai Lidera, sobre emprenedores en la fase inicial.

Seguidament, s'oferirà un taller d'inspiració per a proporcionar idees i referències entorn d'iniciatives per a dones emprenedores.

Després tindrà lloc l'activitat Coffee Break-Networking, seguida de la taula redona sobre programes i serveis de foment de l'emprenedoria femenina en la qual participaran: María Horness, responsable de Treballem Iguals i formació de València Activa; Lorena Cebrián, coordinadora del programa PAEM de Cámara Valencia, i Ana Company, d'Evap.

A continuació, tres emprenedores valencianes referents en el sector presentaran els seus projectes i la seua trajectòria en l'àmbit de l'emprenedoria en la taula redona Emprenedores valencianes: un espill en el qual mirar-te. Les ponents seran Clara Torrijos, CEO i fundadora de GoKoan; Lucía Mompó, CEO i fundadora de Malferida, i Mamen Monsoriu, CEO i fundadora de Librería El Imperio i escriptora.

Al voltant de les 13 h, com a últim acte de la jornada abans del tancament i el vi d'honor, la directora executiva de Zeus, Ana Gil, farà una xarrada sobre emprenedoria amb èxit.

La finalització de la trobada està prevista per a les 13:30 h, amb el fermall del vi d'honor en el qual també hi haurà espai per a intercanviar i establir contactes.

Inscriu-te ací i gaudeix d'aquest esdeveniment de connexió, inspiració i visibilització de dones emprenedores. A més, recorda que a València Activa disposem de diversos serveis i programes a través dels quals fem costat a les dones emprenedores, com els que oferim en Espai Lidera.

Categorías