8 consells per a traure-li partit al teu perfil de LinkedIn
Cada vegada són més les empreses que contacten els seus possibles empleats i empleades a través de LinkedIn. El personal reclutador accedeix amb molta facilitat i freqüència a la informació dels perfils professionals en Internet. Aquesta tendència constitueix una gran oportunitat per a buscar ocupació de forma més eficaç i atraure les ofertes que més s'ajusten a la teua formació, la teua experiència, els teus interessos i les teues aspiracions.
LinkedIn és la principal xarxa professional del panorama actual. Consisteix en la creació de perfils similars a currículums amb informació molt detallada i xarxes de contactes que permeten que la teua informació arribe a moltes persones del teu sector. La plataforma també permet estar al dia de les publicacions i les actualitzacions dels teus contactes, interactuar amb ells i mostrar-los també els teus posts. A més, pots seguir els perfils de les empreses o les entitats que més t'interessen per a tindre accés al contingut que comparteixen.
A València Activa et donem una sèrie de consells per a traure-li el màxim partit a aquesta plataforma per a trobar treball i t'expliquem què no pot faltar en el teu perfil per a augmentar les possibilitats d'aconseguir ocupació.
Claus per a traure partit a LinkedIn
1. Cuidar la imatge projectada
LinkedIn és una xarxa social professional, així que tot el contingut del teu perfil ha de ser-ho també. La teua foto i l'encapçalat seran els primers elements que qualsevol contacte veja sobre tu, per la qual cosa has de triar-los amb especial cura i assegurar-te que no van associats a un àmbit no professional. És recomanable afegir una imatge d'encapçalat concorde al teu perfil, al teu sector o a la teua experiència. Un altre truc molt útil per a cuidar la teua marca és personalitzar l'URL del teu perfil, que es genera automàticament, per a canviar-la per una que continga el teu nom.
2. Afegir informació detallada
Has d'aprofitar l'espai i tots els camps amb els quals compta LinkedIn per a deixar clar qui eres, què has estudiat, quina és la teua trajectòria professional i quins són els teus interessos i aptituds.
T'aconsellem afegir descripcions en cada camp d'experiència per a detallar les tasques exercides i les competències adquirides. A més, pots afegir enllaços a treballs publicats i contingut audiovisual que consideres apropiat i rellevant. No t'oblides d'apartats com els d'idiomes, assoliments o voluntariat, ja que són qüestions que poden ser decisives per a la teua selecció.
3. Actualitzar-lo amb freqüència
El perfil de LinkedIn requereix una dedicació constant, ja que t'acompanyarà al llarg de la teua trajectòria professional i hauràs d'anar actualitzant-lo i perfeccionant-lo. És molt important que retingues el treball exercit en els teus llocs d'ocupació per a afegir eixa informació al teu perfil i tindre-la en compte per a buscar o atraure noves ofertes en el futur.
4. Fer publicacions
No n'hi ha prou amb entrar a LinkedIn de tant en tant per a posar-te al dia del treball dels teus contactes, sinó que has de ser proactiu o proactiva i compartir informació que et resulte interessant, deixar comentaris i recomanacions en les publicacions de la teua xarxa i redactar contingut per a mostrar les teues habilitats i els teus projectes.
5. Interactuar
La interacció és fonamental en les xarxes socials, i en LinkedIn especialment, perquè d'ella depén captar l'atenció dels contactes i del personal reclutador. Recorda comentar en les actualitzacions i publicacions dels teus contactes, agregar persones noves i seguir perfils d'empreses o entitats que et criden l'atenció. Cuida molt la redacció dels teus missatges i mostra't sempre amable i professional per a continuar potenciant la teua marca personal i generar un impacte positiu.
6. Activar alertes d'ocupació
Si estàs buscant treball, les alertes d'ocupació poden ajudar-te a mostrar-te ofertes del sector, la zona i el tipus de contracte que s'ajuste a les teues necessitats. Introdueix tots els paràmetres essencials per a rebre les alertes personalitzades i aprofita per a enviar el teu CV i optar a entrevistes amb empreses del teu àmbit.
7. Parar atenció a les notificacions
Mai desatengues les notificacions, ja que és molt freqüent que el personal reclutador vulga connectar amb tu o t'escriga per missatge privat. No deixes passar cap d'aquestes oportunitats i mostra't sempre disponible i accessible per a conéixer noves ofertes i entaular relació amb persones del teu sector professional.
8. Optimitzar la xarxa de contactes
Més enllà de les sol·licituds de contactes que t'arriben, pots realitzar cerques, fins i tot mitjançant paraules clau, per a contactar amb persones del teu sector, de la teua ubicació o de l'empresa en la qual tingues més interés. No obstant això, no és recomanable agregar totes les persones de manera indiscriminada, ja que les possibilitats de captar i aconseguir ofertes o contactes del teu interés es redueixen. Para atenció als perfils i connecta amb aquells que puguen aportar valor al teu desenvolupament professional.
Aplica tots aquests consells per a crear o millorar el teu perfil de LinkedIn i segueix-nos a València Activa.
Lo más leído
Categorías
- Empleo
42
- Emprendimiento
26
- Consejos
14
- Formación
12
- Cursos
1