Categorías

Consells per a superar amb èxit una entrevista de treball

L'entrevista de treball és la fase més important i determinant d'un procés de selecció, l'últim pas abans de la incorporació  a un nou lloc de treball. En ella, se cerca comprovar i corroborar totes aquelles aptituds que l'entrevistat exposa tant en el seu currículum com en la seua carta de presentació.

Preparar-la a consciència ens pot ajudar a donar la millor imatge de nosaltres mateixos i convertir-nos en el candidat/a perfecte. Per a açò, a continuació us expliquem alguns trucs i consells a seguir abans, durant i després d'una entrevista de treball. Preneu nota!

Abans de l'entrevista:

- Repassa el teu CV: No oblides portar el teu CV, repassar-ho i coneix el seu contingut. Els entrevistadors es basaran en ell per a fer preguntes.

-Coneix tot el que pugues de l'empresa. És molt interessant analitzar i estudiar prèviament dades sobre l'empresa a la qual ens presentem. A què es dediquen, com funcionen, quin són els seus client, etc. Fer-ho t'ajudarà a demostraràs interès per treballar en ella.

-Estudiar les teues aptituds, actituds , formació i experiència. Assaja prèviament una primera descripció sobre la teua experiència laboral i formació. És molt possible que et demanen que sigues tu mateix/a qui realitze una primera breu presentació.

-Preparar l'entrevista a consciència, prepara prèviament les teues respostes, especialment a preguntes incòmodes o complicades. Preparar l'entrevista és important, però sense perdre la naturalitat. Has de mostrar-te tal com eres.

-Bona presència: Projectar una bona imatge és fonamental. Has de cuidar molt aspectes com la vestimenta o la higiene. La imatge és el primer que explica i pot ser determinant a l'hora d'esbossar una primera impressió.

- Anar a soles: Acudir acompanyat/da a una entrevista deixa entreveure inseguretat e informalitat.

- Puntualitat: Retardar-se en una entrevista de treball diu molt de nosaltres, i no per a bé. L'ideal és presentar-se 15 minuts abans.

Durant l'entrevista:

-Sé educat/da. Primera premissa, abans de res l'educació, aquesta és sempre la millor carta de presentació.

-Sigues natural, no convé actuar de manera forçada, mostra't tal com eres, valoraran molt positivament la naturalitat.

-Sé sincer/a, açò provocarà confiança en l'entrevistador. Si no saps alguna cosa, dis-ho sense por, és preferible acceptar el nostre desconeixement que mentir.

-Sigues breu i concís, parla amb claredat i no t'estengues excessivament en les teues respostes.

- Mostra interès  pel lloc i la projecció que ofereix l'empresa. Fes preguntes sobre la companyia, sobre el lloc que vas a cobrir i sobre les teues expectatives  laborals a llarg termini. Demostraràs interès i compromís.

-Cuida el teu llenguatge no verbal. Evita fer gestos bruscs o adoptar postures informals.

Després de l'entrevista:

El pitjor ja ha passat, ara és moment d'analitzar els resultats,  anotar tant els punts forts com els febles ens pot ajudar a afrontar millor futures entrevistes. De tot s'aprèn, i sobretot, no et desanimes! La teua oportunitat arribarà.

Si  encara no ha arribat la teua oportunitat laboral, no dubtes a visitar la pàgina web de València Activa, el portal on trobaràs ofertes d'ocupació de diversos sectors i professions en la ciutat de València . Entra ja i inscriu-te!

 

Categorías