Categorías

Setembre, el mes dels nous propòsits

Encara que gener siga el mes dels bons propòsits per excel·lència, setembre no es queda arrere. Amb el final de l'època estival arriba el moment d'organitzar el nou curs i podríem dir que en el Top 5 dels propòsits de setembre destaquen trobar treball, aprendre idiomes, formar-se, emprendre nous projectes o anar al gimnàs. Amb açò últim no podem tirar-te un cable, però sí amb tota la resta i és que des de València Activa volem ajudar-te a ratllar coses de la llista t'animes? Pren nota!

  1. 1. Trobar treball

Inevitablement la cerca de treball es convertix en un treball en si mateix, però ara comptes amb la nostra ajuda. L'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València posa a la teua disposició l'Agència d'Ocupació València Activa, un portal web en què les persones desocupades poden registrar-se i on les pròpies empreses són les que publiquen les ofertes d'ocupació. L'agència s'encarrega de veure quin perfil s'adapta millor a cada lloc i si eres tu el candidat/a idoni, el nostre equip et realitzarà una entrevista. A més, dins del programa Barris per l’Ocupació s'han obert 14 oficines distribuïdes per tota la ciutat en què els orientadors laborals realitzen una gran labor d'informació, assessorament i orientació personalitzada per a qui ho desitge.

  1. 2. Aprendre idiomes

Si t'has perdut els cursos intensius d'anglés per a jóvens desocupats que s'han impartit durant l'estiu no et preocupes perquè l'oferta de cursos d'idiomes gratuïts continua tot l'any. I a més de la llengua de Shakespeare també podràs aprendre altres idiomes de manera totalment gratuïta. Per altra banda, si has aprovat un proba de certificació oficial d'idiomes, pots sol·licitar les Ajudes València Activa Formació en Idiomes. A què esperes per a ser poliglota? El teu currículum t'ho agrairà!

  1. 3. Formar-se

Tens ganes d'aprendre alguna cosa nova? O simplement de reciclar coneixements? València Activa promou un gran nombre de cursos gratuïts per a persones desocupades. Des de cursos d'informàtica o gestió empresarial fins de socorrisme o cuina. El que es busca amb esta formació és aportar nous coneixements i destreses a l'usuari aturat per a així augmentar la seua vàlua com a potencial treballador i per tant que es vegen incrementades les seues oportunitats de trobar ocupació. Per a poder accedir a estos cursos de formació gratuïts per a desocupats has de tindre un perfil registrat en l'agència d'ocupació.

  1. 4. Emprendre

Si tens un projecte d'empresa en ment i alguna vegada has pensat a dur-ho a terme, ara és el moment. L'Ajuntament de València llança al setembre el programa formatiu: “Cápsulas per a emprendre, impartit per la Cambra de Comerç, i que oferix una formació a mesura de 7 setmanes de duració en matèries bàsiques i necessàries per al desenvolupament d'idees o projectes d'emprenedoria. Si t'interessa, roman atent perquè el termini d'inscripció s'obri pròximament. A més, a part d'esta iniciativa, València Activa posa al teu abast Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE), espais per a emprendre, ajudes i altres accions formatives; així com la possibilitat d'unir-te a Vit Emprén, la xarxa d'emprenedors innovadors de la ciutat.

 

Categorías