Categorías

Reincorporació laboral, consells per a la volta a la normalitat

Després de passar i superar els mesos de confinament, toca reactivar l'activitat econòmica i social. Des del 4 de maig es va iniciar la desescalada després de la crisi del coronavirus (COVID-19) formada per quatre fases. 

Un gran nombre d'empreses han tornat a les seues oficines, reprenent molt poc a poc la volta al treball. La idea de tornar pot ser un xoc amb la realitat i pot afectar de diferents formes, de manera molt positiva i revitalizante: Acabar amb la rutina domèstica, tornar a veure als companys, els cafés a meitat de la jornada o també per les comoditats que l'oficina suposa. En canvi, la volta al treball també pot ser viscuda de manera inversa, arribant a generar ansietat, incertesa o por al fet que tot isca bé.

“7 de cada 10 espanyols diuen que no se sentiran còmodes amb la “vida normal” fins que no hi haja vacuna contra la Covid-19”

Perquè pugues reprendre la volta a la normalitat en el àmbit professional de la millor forma possible, des de València Activa, volem donar-te uns consells que t'ajudaran:

1. La reincorporació laboral suposa tot un còctel d'emocions que cal saber gestionar, per això, el primer consell és intentar no anticipar-nos i evitar els pensaments negatius que puguem tindre, planifica bé eixa volta al treball perquè l'adaptació siga el més còmoda i organitzada possible.

2. Conéixer les mesures d'higiene i seguretat establides per l'empresa. Així com evitar les aglomeracions d'entrada i eixida (establir torns ja que una part de la plantilla pot estar teletrabajando i l'altra en l'oficina), respectar sempre la distància de seguretat de 2 metres, si utilitzes uniforme/roba de treball és recomanable canviar-se en els vestuaris i no tocar res després d'haver-nos llavat les mans.

3. El desplaçament per a anar al treball, també cal tindre'l en compte i pensar quina és la millor opció per a fomentar el transport individual.

4. La desconnexió és un altre aspecte fonamental a tindre en compte, és necessari saber com desconnectar ja que amb el teletreball a moltes persones li ha resultat molt complicat separar la vida personal de la laboral, sobretot quan cal compaginar el teletreball amb els més xicotets de la casa. Per això, és molt important que quan s'apaga l'ordinador desconnectem al màxim i canviem d'ambient de treball.

5. Segons l'activitat i treball a desenvolupar l'empresa facilitarà Equips de Protecció Individual (EPI). Hem d'estar atents a totes les recomanacions que hagen fet les autoritats sanitàries.

6. Un altre dels consells és realitzar activitats gratificants, com practicar esport o exercicis de relaxació que ens aporten estabilitat emocional.

7. Per a tornar a casa hem de seguir les mateixes recomanacions i més si convius amb grups de risc.

8. Les persones que puguen seguir teletreballant que corresponguen al grup de risc més vulnerable, han de ser les últimes a incorporar-se a l'entorn laboral.

Si eres de les persones que ha tornat fa poques setmanes a l'oficina, esperem que aquests consells t'ajuden en la teua rutina diària. Des de València Activa, us assegurem que seguint aquesta línia de consells per a tornar a la normalitat, la jornada laboral anirà bé intentant reduir al màxim qualsevol possible risc de contagi, encara que qualsevol prevenció és poca.

Molt ànim!

Categorías