Categorías

La importància d'assistir a fires d'ocupació per a millorar la teua ocupabilitat

Si estàs a punt d'acabar els teus estudis i endinsar-te en el món laboral, en atur o a la recerca d'un canvi professional, les fires d'ocupació són l'oportunitat idònia. Es tracta d'esdeveniments als quals acudeixen tant les empreses amb el seu personal seleccionador com les persones que busquen treball. Solen durar, com a mínim, una jornada i inclouen activitats diverses i dinàmiques com tallers o xarrades sobre ocupabilitat, emprenedoria i cerca d'ocupació.

Assistir a fires d'ocupació és molt important perquè et permet acostar-te a les empreses de manera directa i fer contactes molt interessants i útils. Pots conéixer més professionals del teu sector i causar una bona impressió als reclutadors i les reclutadores de les empreses que criden la teua atenció. Aquests fòrums es poden convertir en la teua principal carta de presentació.

A València Activa organitzem la Fira d'Ocupació València Activa per a ajudar-te en la cerca d'ocupació, explotar al màxim les opcions del teu perfil professional i oferir-te l'oportunitat de tindre diverses entrevistes de treball concentrades en un mateix esdeveniment. La segona edició de la nostra fira d'ocupació té lloc divendres que ve, 20 de maig, en la plaça de l'Ajuntament de València de 10 a 18 h i engloba 30 empreses, més de 100 ofertes d'ocupació i tallers de millora de l'ocupabilitat. Inscriu-te ací i aprofita l'entrevista de treball més gran en el cor de València. Hi haurà més de 1.000 entrevistes i tindràs 15 minuts per a presentar-te.

A continuació et donem una sèrie de claus i consells perquè sàpies quins beneficis té assistir a una fira d'ocupació i com pots preparar-te per a traure-li el màxim partit.

Avantatges d'assistir a una fira d'ocupació

Marató d'entrevistes i ofertes d'ocupació actives

Acudir a un fòrum d'ocupació té nombrosos avantatges, perquè concentra en un moment i en un lloc totes les oportunitats que de vegades costa visualitzar en el procés de cerca de treball. Amb freqüència, buscar ocupació per Internet resulta complicat, ja que existeixen moltes possibilitats entre les quals és fàcil perdre's. A més, sol costar aconseguir entrevistes i, per tant, dominar-les. En canvi, en una fira d'ocupació s'uneixen totes dues coses: les ofertes d'ocupació d'interés i les entrevistes de treball amb l'equip de Recursos Humans. Això et proporcionarà experiència i confiança.

Llaços professionals

En les fires d'ocupació pots trobar tota mena d'empreses, des de xicotetes empreses emergents fins a grans multinacionals. Així mateix, tens l'opció de conéixer persones interessades a embarcar-se en nous projectes que poden ser del teu interés o que poden donar-te pautes amb la seua experiència. Ampliar la teua xarxa de contactes professionals és fonamental per a obrir-te portes.

Formacions per a l'ocupació

En una fira d'ocupació també pots aprendre moltíssim sobre el funcionament del mercat laboral. Aquest constitueix un món molt ampli amb el qual és possible que encara no t'hages familiaritzat. No et preocupes, les fires et permeten veure en directe com treballen les empreses i t'ofereixen activitats i conferències per a informar-te i ajudar-te. Des de xarrades de líders d'opinió fins a tallers i fins i tot dinàmiques grupals d'orientació en les quals pots participar i intervenir per a resoldre tots els teus dubtes.

Com preparar-te per a una fira d'ocupació?

- Inscriu-te si és necessari per a poder participar.

- Informa't bé prèviament sobre les empreses que assistiran i fes una llista de les més interessants per a tu.

- Prepara un elevator pitch que et permeta causar molt bona impressió en tan sols uns segons.

- Acudeix al més prompte possible.

- Porta moltes còpies del teu currículum i versions adaptades a la demanda de les diferents empreses que t'interessen.

- Porta una targeta de presentació.

- Porta una carta de presentació (o diverses adaptades a les ofertes laborals que més t'interessen, ja que això et pot diferenciar d'altres candidatures i atorgar-te un avantatge competitiu).

- Porta també tots aquests documents en el teu mòbil en format digital per a poder enviar-los per correu electrònic a les empreses que ho preferisquen.

- Prepara preguntes adequades per a cada oferta d'ocupació.

- Cuida la teua imatge.

- Pren nota de tota la informació d'interés i de les possibles xarxes de contacte.

- Dona't a conéixer, interactua i amplia la teua xarxa de contactes.

Recorda: t'esperem aquest divendres 20 de maig a les 10 h en la plaça de l'Ajuntament en la II Fira d'Ocupació València Activa per a descobrir diverses ofertes d'ocupació i adquirir noves eines i estratègies per a millorar la teua ocupabilitat.

Categorías