Categorías

Saps com és de productiu "divertir-se" treballant?

Hui, 1 d'abril, és el Dia Internacional de la Diversió en el Treball. Pot ser que no conegueres aquesta efemèride o que no sàpies en què consisteix, però precisament per això, des de València Activa, volem donar-te a conéixer els avantatges que comporta passar-s'ho bé treballant. Un bon clima laboral no sols és possible, sinó que és necessari i incrementa directament la productivitat del personal.

Aquesta data se celebra a Espanya des de 2008, quan els creadors de l'organització Humor Positivo la van difondre. Als Estats Units es commemora des de 1996, gràcies a la iniciativa de l'empresa Playfair.

L'objectiu d'aquest dia és promoure que divertir-se en el treball és totalment compatible amb la professionalitat i la productivitat. El bon ambient i el bon humor contribueixen a augmentar el rendiment dels treballadors i les treballadores, perquè incentiva la seua creativitat i la seua capacitat de decisió. Si substituïm l'estrés recurrent per diversió i benestar, tot flueix amb major naturalitat.

Més enllà de les activitats que pugues fer hui per a commemorar aquest dia, un clima laboral positiu ha de ser una constant. A València Activa et donem les claus perquè la plantilla puga desenvolupar-se professionalment en harmonia.

La importància de divertir-se en el treball

En l'àmbit laboral es generen moltes tensions i situacions d'estrés que necessiten contrarestar-se amb un bon clima de treball i dinàmiques que promoguen la diversió. La nostra productivitat es veu afectada per aquesta pressió que de vegades s'instal·la en la jornada laboral. Moltes hores de treball sense descansos ni estímuls positius cauen en sac foradat.

Les empreses que aposten per un sistema de treball que garanteix que els seus empleats i les seues empleades s'ho passen bé mentre duen a terme les seues tasques obtenen resultats molt favorables quant a creativitat, compromís, innovació i decisió. L'humor és també una habilitat fonamental que pot desenvolupar-se en aquest àmbit, i té beneficis com la millora de la comunicació, la gestió òptima dels conflictes i l'estrés o l'impuls de la capacitat creativa.

A més, fomentar la diversió de la plantilla genera molt bones relacions laborals, fet que reforça la confiança i la seguretat de tot l'equip i augmenta la seua motivació. A part de la salut mental de les persones, la seua integritat física també millora quan el lloc de treball resulta agradable i feliç.

Actualment, ja són moltes les empreses altament competitives que posen el focus en el benestar del seu personal com a estratègia per a garantir la seua eficàcia. Demostren que treball i diversió no són incompatibles, i converteixen la felicitat dels seus empleats i empleades en un valor corporatiu que distingeix els seus professionals. D'aquesta manera, no sols atrauen el talent del personal, sinó que el retenen i el converteixen en la seua marca diferencial.

Com divertir-se treballant?

Existeixen moltes dinàmiques que poden dur-se a terme fàcilment per a incentivar la diversió en l'àmbit laboral. A continuació, et mostrem algunes opcions.

Elements decoratius agradables

La percepció de l'espai de treball comença per l'impacte visual. L'entorn físic i la seua decoració determinen en gran manera les sensacions que desperta en el personal. Perquè aquesta impressió siga tan positiva com siga possible, l'amplitud i la decoració poden ser clau. Un lloc diàfan, amb elements originals i missatges que inspiren bon clima marca la diferència. Donar-li l'oportunitat al personal de donar el seu toc al seu espai de treball, amb adhesius, plantes o altres tipus de materials, també és una molt bona opció que promou la seua creativitat i el seu benestar.

Música de fons

Que el so de fons de l'oficina no siguen només les tecles de l'ordinador o les converses estressants entre l'equip és primordial. Tindre breus converses disteses de tant en tant, fer xicotets descansos i, sobretot, posar un fil musical que agrade i que permeta treballar amb concentració són algunes accions molt eficaces en aquest sentit. Veure la plantilla taral·larejar alguna cançó o moure's lleugerament al ritme de la música genera un ambient molt reconfortant.

Promoure la importància de les celebracions

Qualsevol excusa és bona per a celebrar, i no pot ser menys en l'àmbit laboral. Xicotets detalls que impliquen celebrar algun aniversari o alguna data assenyalada poden estimular la sensació de pertinença dels empleats i les empleades. A més, convertir fins i tot els descansos d'esmorzar i dinar en ocasions de gaudi i desconnexió fa que el dia a dia semble més especial i menys monòton.

Promoure la relaxació del personal

Per a ajudar els treballadors i les treballadores a alliberar les tensions que es generen de manera rutinària en l'entorn laboral, ensenyar i promoure exercicis de relaxació és una pràctica molt útil. Moltes vegades, l'estrés es manifesta fins i tot físicament, amb dolors, contractures i altres símptomes. Per a garantir la integritat física dels treballadors, cal incidir molt en aquest aspecte.

A València Activa reivindiquem la importància d'implantar un bon clima laboral que redunde en el benefici de la plantilla i la pròpia empresa. Feliç Dia Internacional de la Diversió en el Treball!

Categorías