Categorías

VLC Startup Market: el gran aparador de l'emprenedoria valenciana

Les startups són empreses de nova creació amb infinites possibilitats de creixement i que recorren a les tecnologies de la informació i la comunicació per a desenvolupar la seua activitat.

Es tracta de companyies joves i innovadores, molt capaces de generar ingressos i incrementar el seu rendiment a gran velocitat. Els avanços tecnològics i la transformació digital van lligats a aquestes companyies, que busquen cobrir noves necessitats del mercat.

A València Activa apostem per l'emprenedoria, la innovació i la tecnologia. Per això, celebrem el VLC Startup Market, un gran esdeveniment pensat per a enaltir el talent valencià i la quarta edició del qual va tindre lloc el passat cap de setmana, els dies 15 i 16 d'octubre, de 9:30 a 19 h en la plaça de l'Ajuntament de València.

VLC Startup Market

VLC Startup Market és l'aposta de l'Àrea de Desenvolupament Innovador de l'Ajuntament de València que converteix l'emblemàtica plaça de l'Ajuntament en un gran aparador per a les startups, amb l'objectiu d'acostar a tota la ciutadania la innovació i la tecnologia que es desenvolupen a València.

En l'esdeveniment, es van congregar el talent i la innovació amb segell valencià a través de les més de cinquanta empreses inscrites i seleccionades per a exposar els seus projectes.

Entre elles, va destacar la representació de sectors com Agrotech, Fintech, Indústria 4.0, E-commerce, Health i Design Fashion, a més de Marketing, Social impact, Ed-tech, Cleantech, Traveltech, Hardware, Software i Talent. Així mateix, es va habilitar una àrea pròpia per a les startups que duen a terme els seus projectes en l'espai Co-Crea-Te, impulsat per València Activa.

L'espai Tech Corner —tradicional epicentre del market— va acollir dotze projectes exemplars quant a tecnologies disruptives desenvolupades a escala local, com hyperloop, realitat virtual i augmentada o tecnologia aplicada a la salut.

Innovació i tecnologia per a tots els públics

Les múltiples àrees del VLC Startup Market van englobar espais per a activitats molt variades, aptes per a tots els públics i interessos. A més de les zones reservades per als sectors esmentats, l'escenari principal va acollir més de vint xarrades i taules redones sobre emprenedoria, tecnologia, innovació, sostenibilitat i igualtat.

L'àrea de gaming va ser tot un èxit, amenitzada per Encom Games i Dreamhack Spain (en la zona PC) i Qlash (en mobile) amb sortejos i influencers del sector de tota Espanya i amb una elevada participació, especialment de públic infantil i juvenil.

La faceta més cultural del VLC Startup Market va sorprendre amb un concert del grup Varry Brava, que no es va revelar fins dos dies abans de l'esdeveniment, i amb una sessió de DJ Set Tech, amb música punxada via realitat virtual amb comandaments i ulleres.

A més, es va oferir l'espectacle de teatre Els dracs de València, que va unir art i tecnologia en una peça amb robots autòmats que van tocar melodies sincronitzats amb la música nota a nota.

El públic infantil també va tindre moltes alternatives per a gaudir del market mitjançant diversos tallers: sobre artefactes que van canviar el món, fans de Lego-Valbrick, com ser DJ, construcció i circuits elèctrics bàsics, històries i reptes, màscares tecnològiques i pintacares.

Com a novetat, es va implementar un punt d'informació de València Activa on les persones visitants van poder conéixer els serveis dels nostres programes i plantejar dubtes i inquietuds sobre la nostra oferta en matèria d'ocupació, formació, emprenedoria i igualtat en l'àmbit laboral.

Una vegada més, el VLC Startup Market va permetre crear un punt de trobada entre les empreses tecnològiques emergents i la ciutadania. El resultat, per quart any consecutiu, va ser molt positiu i va implicar l'assistència de milers de valencians i valencianes i la democratització de la tecnologia i la innovació en el centre de la ciutat.

 

Categorías