Categorías

Balanç de la 7a edició dels VLC Startup Awards

El passat 12 de desembre, es va reconéixer el talent innovador valencià en la 7a edició dels VLC Startup Awards, organitzats per València Activa en col·laboració amb Startup Valencia. La gala va tindre lloc a l’Espai Rambleta i va repartir un total de 55.000 euros entre les 14 startups guardonades.

La gala dels VLC Startup Awards és l'esdeveniment de referència en el qual es posen en valor les propostes més innovadores de la ciutat. Els premis es divideixen en 11 categories, amb 3.000 euros per guardó i tres categories especials: millor persona emprenedora i millor startup seed, amb un premi de 5.000 euros per categoria, i millor startup, amb un premi de 12.000 euros per a invertir en l'empresa.

A continuació, t'oferim un balanç dels premis al talent valencià perquè conegues els resultats i les startups guardonades.

Premis de les categories especials

Millor startup

El guardó especial a la millor startup de la 7a edició dels VLC Startup Awards, amb un premi de 12.000 euros, va anar per a GoKoan, una app d'estudi que s'adapta de manera intel·ligent a la teua rutina i al teu ritme per a preparar oposicions.

Aquesta eina genera itineraris d'aprenentatge personalitzats per a cada estudiant: et mostra una agenda en la qual et proposa què has de fer cada dia per a arribar preparat a una data d'examen.

Ara, acaben de desenvolupar un programari basat en processament natural del llenguatge (IA) al qual li dones un text i et crea, en segons, activitats d'aprenentatge: resums, flashcards, preguntes de v/f i preguntes tipus test.

Millor startup seed

Therminer va ser l'empresa premiada, amb 5.000 euros, com a millor startup seed. El seu projecte consisteix en el disseny d'un sistema de refrigeració líquida per a processadors informàtics que permet recuperar el 92 % de l'energia consumida per qualsevol equip computacional en forma d'aigua calenta, fins a 65 °C.

Instal·lant aquest equip en un edifici, ja siga residencial o industrial, amb el nombre de servidors adequat, es pot subministrar energia tèrmica reciclada i gratuïta.

Això no sols repercuteix en la reducció de costos de subministrament energètics, sinó que també en la possibilitat de generar ingressos, reduir emissions de CO₂, millorar la fiabilitat dels sistemes de producció tèrmics, augmentar el confort i contribuir al desenvolupament de noves tecnologies com Blockchain, IoT o Coud Edge Computing.

Millor emprenedora

María Luque, CEO i cofundadora de Uelz, va ser l'empresària guardonada, amb 5.000 euros, com a millor emprenedora en la 7a edició dels VLC Startup Awards. La seua startup és una plataforma no code de gestió i automatització de cobraments.

Unifica diversos mètodes de pagament en una única plataforma, per la qual cosa estalvia costos tècnics i d'infraestructura a l'hora d'implementar pagaments en línia. A més, afig diverses funcionalitats després de la transacció perquè les empreses puguen fer una òptima gestió postvenda (devolucions, factures, pagaments recurrents, definir cicles de venda, períodes de prova, canvis de dates de cobrament, gestió de deute...).

Premis sectorials

Millor Startup Software

Exponentia Team va ser la startup guanyadora en aquesta categoria sectorial. Es tracta d'una pime de base tecnològica, fundada a València en 2018, que fonamenta els seus desenvolupaments en l'aplicació de nous coneixements tecnològics, basats en la Intel·ligència Artificial i Blockchain (entre altres). Amb aquests nous coneixements produeix nous productes i serveis orientats a consolidar la transformació digital en les empreses.

El seu objectiu és convertir-se en el partner tecnològic de les empreses, acompanyar-les en el seu procés de digitalització, ajudar-les a ser més competitives i aconseguir els seus objectius d'una forma eficient i sostenible. A través del desenvolupament de projectes per a l'automatització i l'optimització de processos, ha aconseguit un impacte molt positiu en la seua clientela, que ha experimentat una millora de la seua productivitat.

Millor Startup Health / Wellbeing / Medtech / Sportstech

L'empresa guardonada en aquesta categoria va ser Stadioplus, una startup que porta la indústria de l'esport cap al món Web3, Metaversos i Nous models de negoci i fan engagement.

Millor Startup Industry 4.0 / Logistic / Mobility

Ziknes, una startup que transforma robots robots industrials en impressores 3D, va ser la guanyadora d'aquest premi. Amb el seu programari, els seus clients poden passar d'un esbós a tindre una peça funcional en qualsevol tipus de material (metall, plàstic, fibres...) en hores, reduint el temps, el material i l'energia utilitzats respecte a mètodes tradicionals de fabricació.

Millor Startup Cleantech / Energy / Sustainability / Impact

La startup guardonada en aquesta categoria va ser Energy Blind, responsable del disseny i la patent d'unes persianes solars amb la base de les persianes espanyoles tradicionals. Ofereixen energia solar en la ciutat respectant l'estètica, de manera segura, maximitzant possibilitats gràcies a la domòtica i minimitzant costos i espai.

Millor Startup Gaming / Entertainment / eSports

PlayJoy Games va guanyar en aquesta categoria com a hub social per a tots els amants dels jocs clàssics, especialment pensat per a adults, on gaudir, competir i conéixer gent nova.

Millor Startup Traveltech / Tourism

LIVE4LIFE va guanyar com a plataforma proptech de lloguer en línia de pisos d'estudiants de mitjana llarga estada, amb processos 100 % digitalitzats i automatitzats. Aposta per un model de lloguer optimitzat i escalable, regit per tres premisses bàsiques: que siga fàcil, ràpid i segur.

Millor Startup Fashion / Textile / Design

L'empresa premiada en aquesta categoria sectorial va ser Vardier, startup definida com "la marca del per si de cas". Moda plegable i sense arrugues per a portar en la bossa de mà i en la maleta, que ocupa poc espai i permet estar sempre preparat o preparada per a qualsevol situació.

Millor Startup Advertising / Marketing / Media / Content

NEUROCATCHING, una empresa que mesura l'atenció i l'emoció a través de la càmera web de l'ordinador, es va emportar el premi en aquesta categoria. El seu projecte ajuda a entendre el comportament dels consumidors i les consumidores.

Millor Startup Foodtech / Agrotech

La startup guanyadora va ser FLYDRONAIR, especialitzada en agricultura de precisió amb drons: teledetecció, tractaments aeris, sembra i reforestació. La seua iniciativa està directament compromesa amb els petits i grans agricultors, assajos, projectes d'R+D i qualsevol temàtica relacionada amb la vegetació.

Realitzant els tractaments aeris amb drons, aconsegueixen un estalvi d'un 30 % en productes químics i un 90 % en aigua. Incloent la digitalització i anàlisis multiespectrals, correlacionen la longitud d'ona que obté el seu sensor amb la radiació solar i aconsegueixen: detecció de plagues d'una manera precoç, estrés hídric, mancances nutricionals i creació d'índexs de vegetació.

Millor Startup Fintech / Insurtech / Legaltech

Bitstartups es va emportar aquest guardó com startup responsable de pivotar i acabar un model de negoci basat en un nou concepte: "micromecenatge per afiliació".

Connecten emprenedors i patrocinadors de startups. Els patrocinadors ajuden a finançar l'etapa inicial de producció i màrqueting de l'emprenedor i aquest, una vegada ven el seu producte o servei a un tercer, comparteix part del benefici a través de la plataforma amb els seus patrocinadors.

Millor Startup Triple Impact

IMSdrones va guanyar aquest premi com a empresa valenciana especialitzada en el desenvolupament i fabricació de solucions aeronàutiques RPAS (drons) amb l'objectiu de satisfer les necessitats dels diferents sectors industrials i institucionals.

Dissenyen i desenvolupen el 100 % de les plataformes, els sistemes i la fabricació, i realitzen a més el manteniment i la formació que impliquen les seues aplicacions i el desenvolupament d'enginyeria electrònica de tecnologies avantguardistes.

Categorías