Categorías

Si estàs buscant treball, has de fer això constantment

El procés de cerca de treball és decisiu per a trobar una opció laboral que s'ajuste a la teua formació i als teus interessos i et permeta desenvolupar-te en l'àmbit professional. Per tant, és imprescindible comptar amb una estratègia, definir objectius clars i prendre acció de la forma més eficient possible.

A València Activa t'expliquem què has de fer de manera constant si estàs buscant treball i vols aconseguir millors resultats. Descobreix a continuació els consells clau per a la cerca d'ocupació.

Com tindre èxit en la cerca d'ocupació?

Quan vols trobar una nova ocupació, investigar sobre el teu sector i sobre les opcions laborals que existeixen és la base per a elaborar un pla d'acció. Pots conéixer més sobre empreses relacionades amb el teu perfil mitjançant xarxes socials professionals com LinkedIn o a través d'altres plataformes per a trobar treball com InfoJobs o Indeed.

Una altra manera de definir una estratègia productiva per a trobar treball és mitjançant assessorament de personal expert en la cerca d'ocupació. Les tècniques d'acompanyament i orientació professional t'ajudaran a potenciar les teues fortaleses i àrees de millora. Pots accedir a elles a València Activa, a través del nostre servei de coaching laboral.

Les fires d'ocupació també poden resultar-te molt útils per a descobrir empreses i ofertes, contactar directament amb el personal seleccionador i tindre l'oportunitat de presentar-te i realitzar entrevistes.

A més, has de ser conscient que buscar treball és com una jornada laboral en si mateixa, ja que has de dedicar-li temps i esforç i fer-ho amb constància i planificació.

Perquè trobar una oferta laboral que s'ajuste a les teues necessitats i preferències siga més ràpid i eficaç, és essencial tindre molt present la importància d'alertar al teu entorn que estàs en procés de cerca d'ocupació i ampliar la teua xarxa de contactes per a tindre més possibilitats.

Consells per a trobar treball

Per a optimitzar la teua estratègia de cerca d'ocupació i agilitar el procés de trobar un lloc que s'ajuste a les teues necessitats, et donem una sèrie de consells enfocats a millorar la teua ocupabilitat.

Millora i actualitza el teu currículum amb freqüència

Elaborar un bon currículum i mantenir-lo actualitzat és el principal punt de partida per a optar a ofertes del teu interés i tindre èxit en la selecció. Recorda seguir les nostres claus i evitar els errors que poden fer que t'excloguen de la cerca.

Amplia la teua formació i la teua experiència

El període de cerca de treball pot tindre una duració variada i t'aportarà una major disponibilitat. Per tant, es tracta de l'oportunitat idònia per a continuar formant-te i adquirint experiència. Pots fer-ho a través de programes de voluntariat, cursos o capacitacions.

Fes networking

Crear una xarxa professional de contactes pot marcar la diferència en el teu procés de cerca de treball. Per a això, et recomanem conéixer persones del teu sector, establir relacions que impliquen intercanviar coneixements i col·laborar professionalment. D'aquesta manera, poden sorgir recomanacions i oportunitats laborals.

Realitza autocandidatures

Les opcions del mercat laboral no sempre són visibles, així que és molt important tindre iniciativa i arribar al personal reclutador mitjançant correus electrònics personalitzats o xarxes com LinkedIn. Publicar ofertes i realitzar processos de reclutament implica una gran inversió per a les empreses, per la qual cosa, en moltes ocasions, realitzen la selecció a partir de perfils que se situen al seu abast i que encaixen amb el que busquen, sense necessitat de fer una oferta pública.

Utilitza alertes d'ocupació

Les alertes d'ocupació constitueixen una eina molt útil per a tindre èxit en la cerca. No sols pots activar-les en les plataformes o perfils per a trobar treball, sinó que pots recórrer a Google Alerts per a rebre correus electrònics relacionats amb les teues consultes. Per a això, només necessites disposar d'un compte de Google, accedir a l'eina Alertes de Google i introduir les paraules clau corresponents per a rebre informació relacionada.

Categorías