Categorías

La nova llei de formació professional: un sistema únic com a passe directe a una ocupació de qualitat

La formació professional engloba els estudis que més s'aproximen a la realitat del mercat laboral i que contribueixen a la formació de personal qualificat d'acord amb les necessitats dels diferents sectors. Es tracta d'una via de formació que garanteix l'èxit gràcies a l'especialització i les competències que proporciona.

Així i tot, la base del nostre anterior ordenament separava la formació professional inclosa en el sistema educatiu, amb els seus corresponents cicles formatius, i la formació professional per a l'ocupació a través dels certificats de professionalitat. Aquesta divisió no generava una resposta eficaç a la demanda de treball, sinó que donava lloc a limitacions considerables en la qualificació professional.

Amb la finalitat de suplir aquestes mancances i millorar el sistema, la nova Llei Orgànica 3/2022, de 31 de març, d'Ordenació i Integració de la Formació Professional té com a objectiu transformar el sistema de manera global i convertir-lo en un model únic, que unisca totes les opcions de formació existents en aquest àmbit i que constituïsca realment una avantsala de l'ocupació de qualitat.

La unificació de les dues branques de la formació professional simplifica i aclareix en gran manera el sistema de formació professional, ja que elimina possibles confusions i simplifica els tràmits administratius. A més, facilita la mobilitat i la continuïtat de l'estudiantat dins del sistema educatiu, perquè permet avançar d'una forma més fluida. Al seu torn, aquesta llei permet major coherència i major coordinació entre les diferents opcions formatives, mentre millora la qualitat i la rellevància de la formació per a les necessitats del mercat laboral.

Així mateix, la unificació fomenta una major valoració social de la formació professional, ja que s'ha eliminat la divisió entre els diferents nivells educatius i s'ha incrementat la visibilitat i la importància de la formació professional en general.

Així, aquesta nova llei suposa una millora de la qualitat i l'accessibilitat de la formació professional. De la mateixa manera, la Fira de Formació Professional de València, en la qual participarem el dijous 27 d'abril, constitueix una excel·lent oportunitat per a donar a conéixer les diferents opcions de formació que existeixen en el mercat i per a promoure la integració de la formació professional en el sistema educatiu.

Fira de Formació Professional

La Fira de Formació Professional de València, organitzada pel Consell Territorial de la Formació Professional en el marc de les fires comarcals, tindrà lloc el dijous 27 d'abril en CIPFP Ciutat de l'Aprenent, de 09:00 h a 18:00 h.

Aquest esdeveniment assumeix el repte de presentar l'oferta formativa de formació professional a València i reforçar la difusió i l'orientació acadèmica i professional. La finalitat és aconseguir donar-li visibilitat i impuls a aquesta mena d'educació, així com fomentar les vocacions en formació professional.

La fira, on hi haurà un estand de l'Ajuntament de València i València Activa, proporciona un espai idoni perquè les empreses i els centres de formació establisquen contactes. I, sobretot, perquè les persones interessades puguen aproximar-se a una formació i un acompanyament professional que responga realment, amb flexibilitat, a les seues expectatives de qualificació.

En l'apartat de formació d'aquesta pàgina web podràs consultar tota la nostra oferta de formació, multitud de programes en el marc d'aquesta nova formació professional que et resultaran molt interessants i útils per a la millora de la teua qualificació i el teu desenvolupament en el món laboral.

Categorías