Categorías

9 noves professions de l'era digital

Moltes persones hui dia no s'imaginen la vida sense Smartphone o internet, però fa no molt de temps el món funcionava sense ells. Les xarxes socials van començar les seues marxes fa poc i llavors només uns pocs privilegiats gaudien d'una còmoda accessibilitat a Internet.

El mercat ha evolucionat juntament amb les noves tecnologies, i açò ha fet que apareguen noves funcions per als quals formen part d'ell. Fa deu anys, hi havia multitud de treballs que no existien i que avui dia són una peça clau i indispensable en moltes empreses.

 

1. Desenvolupador d’Apps

L'any 2007 l'iPhone acabava d'arribar i l’Android ho faria temps després. A dia d'avui, quasi la meitat de la població mundial té smartphone. Açò ha generat un augment de la de mana d'aplicacions. Al juliol de 2015, Google *Play tenia disponible 1,6 milions d'aplicacions i Apple Store 1,5 milions.

2. Social media manager/Community Manager

Abans del 2006 les empreses no necessitaven la figura del social media  manager, senzillament perquè el món de la xarxes no estava tan desenvolupat com ara. Per a qualsevol empresa que vulga tenir visibilitat en el mercat, és imprescindible aquesta figura, ja siga en Facebook, que actualment compta amb més de 1500 milions d'usuaris a nivell mundial, Twitter o Instagram.

3. Especialista en el núvol

La professió "expert en el núvol", no existia fa uns 10 anys, s'ha convertit en una realitat. El terme va aparèixer per primera vegada en una conferència de 2006 quan Eric Schmidt va descriure el programari de Google com a "núvol informàtic". La meitat de les empreses de negocis d'EUA tenen fins a 3 professions diferents relacionades amb el núvol.

4. Operador de Drones

El mercat mundial dels vehicles aeris està creixent ràpidament creant noves oportunitats de treball entorn del sector.

5. Creador de continguts de Youtube, Instagram, blogs

Tant Youtube com altres plataformes que permeten pujar vídeos online de forma gratuïta han impulsat la creació de professions com "video-blogger", que a més pot generar ingressos de milions de dòlars.

6. Especialista en SEO

El mercat laboral existeix avui dia una gran demanda de posicionament en cercadors web; una professió de la qual fa una poc més d'una dècada encara no s'havia sentit parlar d'ella.

7. Analista de Big Data

Les dades estan creixent a un ritme del 40% anual i no és gens inusual que les professions relacionades amb aquest camp tinguen una demanda molt elevada. S'estima que el món va emmagatzemar uns 5 zettabytes en 2014. Si es posa aquesta informació en llibres, convertint les imatges i tot açò al seu equivalent en lletres, es podria fer 4500 piles de llibres que arriben fins al sol.

8. Enginyer de cotxes autònoms

Quan els cotxes sense conductor es convertisquen en el nou mitjà de transport, es crearan molts noves ocupacions per a la fabricació d'aquest tipus de vehicle proveït d'una de les tecnologies més sofisticades i avançades del món. Enginyers, mecànics i desenvolupadors de programari seran professions molt demandes.

9. Mànager de sostenibilitat

La sostenibilitat està adquirint cada vegada més importància dins de les empreses. Les companyies que no treballen en sectors "verds" necessiten utilitzar els seus factors productius de la manera més eficient possible i prendre decisions que protegisquen el medi ambient.

Categorías