Categorías

Idees per millorar el teu Currículum Vitae

El següent article no és una guia sobre com elaborar el teu currículum pas a pas. No obstant això, anem a donar-te una sèrie d'idees de millora que potser no havies pensat abans.

En primer lloc, allò que has de tenir en compte és quin és el tipus d'oferta a la qual aspires. Així doncs, has d'elaborar tants CVs com ofertes diferents vulgues enviar, adaptant les teues estratègies a cada oferta. Si busques una feina de cambrer/a, és probable que la persona que veu el teu perfil no li interesse saber sobre la teua experiència com a perruquer/a.

A més, un bon currículum ha de ser únic, ha de representar-te, ha de ser senzill i original. Es tracta d'una excel·lent oportunitat per mostrar totes les teus competències d'una manera diferent.

Pel que fa a contingut, pots incloure tota la informació que consideres important. Quant més contingut de qualitat aportes, major serà la teua notorietat. No aportes información extra que no serveix a la persona que et va a contractar. Pel que fa a la extensió, no deus passar-te més d'una pàgina.

Una bona idea és posar una descripció breu sobre tu, destacada a la capçalera del currículum, en la qual inclogues la teua professió i a què aspires, per a que en un primer cop d'ull la persona que llegeix el teu CV puga fer-se una idea. Ex: "cambrer amb experiència en catering interessat en treballar en grans esdeveniments".

Pel que fa a disseny, no dubtes en triar una cosa que siga original. Hi ha plantilles gratuïtes en línia que ofereixen un resultat molt professional (per exemple Canva). També pots adjuntar la URL al teu CV online o pàgina web personal (pots utilitzar Wordpress o Wix), col·locar un codi QR al teu currículum que enllace amb un vídeo de presentació, etc., per així adaptar el teu CV més tradicional al món digital.

Actualment, l'elaboració d'un videocurrículum és un plus que s'està valorant molt per part de les empreses. Aquesta modalitat dóna l'oportunitat d'oferir una presentació més directa i àmplia. En comparació al paper, l'empresari pot veure les teues habilitats comunicatives i la confiança que tens. Un segon avantatge és que pots mostrar el teu coneixement i actualització en tecnologia i habilitats multimèdia. A més, és una manera senzilla de diferenciar-te de la resta.

Categorías