Categorías

Com traure-li el màxim partit a les xarxes socials per a buscar ocupació

Les xarxes socials són un instrument molt valuós que ens poden reportar beneficis si sabem utilitzar-les correctament. Perquè pugues traure-li el màxim profit a les teues xarxes socials, des de València Activa et donem algunes de les pautes més importants per a utilitzar-les en la cerca d'ocupació.

 

Abans de començar a buscar ocupació

- Actualitza les dades del teu perfil, quan va ser l'última vegada que vas estar actiu, cursos, assoliments, etc.
- Intenta completar la teua xarxa de contactes, pots ampliar-los? (companys, professors, clients, etc).

Crear una marca personal permetrà que les empreses puguen trobar-te amb major facilitat, per això és important cuidar-la i anar actualitzant les nostres dades.

No oblides que tot està en Internet i que és molt fàcil localitzar els últims moviments, veure a qui segueixes, quines fotos puges, retweets i quin tipus de publicacions t'agraden.
 

Com traure-li el màxim partit a les xarxes socials per a buscar ocupació

Quina és la teua empresa objectiu?

Si tens al cap una empresa en la qual t'agradaria entrar i creus que podries encaixar, aprofita per a seguir-la en xarxes socials. Podràs estar al corrent del contingut que publiquen i sobretot si disposen d'algun lloc vacant.

Xarxes socials més recomanades

Segur que ja les coneixes, però si el teu objectiu és aconseguir ocupació, les xarxes socials professionals per a això són LinkedIn, Womenalia o BeBee, (també trobaràs formacions). Construeix un bon perfil!

Portals d'ocupació

Estar al corrent de les publicacions que ofereixen els portals d'ocupació com Infoempleo, Tecnoempleo, Ticjob, InfoJobs, Laboris, etc. Agilitarà el procés, per tant, segueix les xarxes socials de tots ells.

Utilitza les etiquetes

Són diversos els anys que porta amb nosaltres aquest famós símbol “#” anomenat coixinet, però va anar en 2007 quan va deixar de dir-se així per a donar pas a l'etiqueta!

 

Per què és recomanable el seu ús? Quins avantatges tenen?

Permeten que trobem determinats continguts, i al mateix temps és possible que més persones descobrisquen les teues publicacions.  En relació amb l'anterior, existeixen més possibilitats que el teu contingut arribe a un major públic, per tant, això suposa un increment del trànsit. Es pot mesurar, gràcies a l'ús d'eines com Tweetreach, podem veure l'impacte que ha generat l'etiqueta amb l'audiència i usuaris. Difusió massiva d'ofertes i permet trobar-les fàcilment. Finalment, ens trobem amb més de 500.000 publicacions en Instagram amb l'etiqueta #empre, i 100.000 menys que en Linkedin.

Grups en Facebook

Facebook compta amb milers de grups en els quals pots unir-te segons les teues preferències professionals, regió o sector. També pots conéixer a altres persones, el món és un mocador i no sabem qui pot ser un contacte potencial en la teua cerca d'ocupació.

Ús adequat de LinkedIn

Com ja sabem, Linkedin és una de les xarxes socials més poderoses per a moure'ns pel món laboral, però sobretot és poderosa perquè pots construir i millorar com a expert del teu sector treballant la teua marca personal.

Comparteix publicacions, articles rellevants, i troba ofertes. En LinkedIn coneixeràs diferents opinions i punts de vista d'altres professionals, empreses i/o clients. Aprofita aquesta xarxa social, estaràs al dia de tot!
 

Pots buscar ocupació a través del mòbil, existeixen diverses apps que estigues on estigues podràs consultar les ofertes i trobar treball.

Algunes d'elles, són Jobandtalent, Jobeeper, InfoJobs també compta amb aplicació per al teu telèfon intel·ligent.

 

L'oportunitat sol s'aconsegueix si ho intentes! 

Des de València Activa  esperem que aquestes claus t'hagen sigut d'ajuda.

Molt ànim!

Categorías