Categorías

Com fer una carta de presentació i una carta de motivació

Estàs buscant treball? Saps que complementar el teu currículum amb una carta de presentació o motivació pot ser determinant per a ser la persona seleccionada?

Si eres una persona en cerca activa d'ocupació, en aquest post del blog de València Activa aprendràs a redactar una carta de presentació i una carta de motivació, un element clau a l'hora d'aplicar a multitud d'ofertes laborals.
Quantes vegades has sol·licitat treball per Internet però no has sabut què fer davant la possibilitat d'adjuntar una carta de presentació? No podem perdre l'oportunitat de trobar un treball sol per no tindre inspiració.
Així que pren nota d'aquests consells de redacció senzills i eficaces que faran que la teua carta de presentació assortisca l'efecte esperat Anem allà!

Com redactar una carta de presentació

La primera paraula que ha de vindre a la nostra ment a l'hora de redactar una carta com aquesta és la següent: professional. Per a arribar al lloc de treball desitjat hem de ser professionals des del primer minut.
Què vol dir això? Que, a més d'un to seriós i correcte, hem d'escriure aquesta carta de presentació sense cap falta. Si cal revisar-ho tres vegades, millor. El primer pas cap a l'èxit és una redacció perfecta.
Hem de saber que cada treball és diferent i així deu ser cada carta. I és que en ella hem d'explicar quines són les nostres habilitats de cara a l'oferta de treball que estem intentant conquistar.

Aquesta és la part més important de la carta ja que entrem en el contingut. Quan escriguem les nostres habilitats hem de ser directes, clars/es i atraure la persona que està llegint amb una redacció creativa. I aqueix contingut ha d'estar estructurat en diferents parts. La primera, evidentment, ha de contindre una salutació i una xicoteta introducció en la qual parles dels motius pels quals t'interessa el lloc de treball.

La segona part ens porta a la descripció personal i professional. Ací és on la nostra creativitat ha de florir per a cridar l'atenció i conquistar a qui realitze la selecció de personal amb les nostres perfectes condicions per a aquest lloc.

I la tercera i última part, el comiat. Oblida les típiques frases de “quede a l’espera de …”. Sé tu mateix/a! Llança't i sol·licita una entrevista. Fes una anomenada a l'acció. Que tota la teua carta supose una atracció total.

Què és una carta de motivació?

Existeix un altre tipus de carta per a completar el curriculum vitae. Parlem de la carta de motivació, que no dista molt de la carta de presentació però sí que hi ha unes diferències que hem de conéixer.

Una vegada més, cal tindre en compte la professionalitat. Mostrar motivació no pot portar-nos a anar ràpid i ajuntar quatre frases mal fetes. La redacció perfecta, estructurada i sense faltes d'ortografia és alguna cosa que ha d'estar intrínsec en el nostre món i més en el món laboral.

Evidentment, i com ocorre amb la carta de presentació, cada treball necessita la seua particular carta de motivació. No podem enviar la mateixa carta per a accedir a un lloc en un supermercat que per a treballar com a administratiu o administrativa.
Cal adaptar la carta per a cada lloc. I sí, sabem que t'estàs preguntant quin és el contingut que ha d'aparéixer en aquesta modalitat de document. No desesperes, que ho expliquem ara mateix.

Contant que l'estructura és similar (presentació, descripció i comiat), el llenguatge de la carta de motivació és una mica diferent. En aquest cas hem de ser creatius des del principi fins al final. Transmetre que som ideals per a aqueix lloc perquè així li ho hem fet pensar a les persones corresponents.

Compartint nostres millors habilitats i descrivint les nostres experiències similars al lloc d'una manera directa i concisa podrem convertir-nos en els/as candidats/as favorits/as del personal de Recursos Humans.
Aqueix deu ser nostre fort, vendre com ningú que som capaços de tot per al lloc al qual estem intentant arribar. De fet, des de la presentació hem de ser directes o directes i captar l'atenció.

I arribats al comiat, no podem deixar gens obert. La carta de motivació ha d'estar acompanyada sempre de les nostres dades de contacte i obrir la possibilitat de concretar una cita. No cal deixar res a la imaginació!
Seguint aquests passos ja pots redactar les millors cartes o bé de presentació o bé de motivació. I recorda que a València Activa sempre t'oferim els millors consells i les diferents maneres d'entrar en el món laboral.

 

Categorías