Categorías

Com afrontar la primera ocupació: Consells per als primers dies

Començar un nou treball, empresa, companys i companyes, i diferents maneres de treballar, és una etapa una mica complicada ja siga per l'adaptació, nervis i mil preguntes que et sols fer de la incertesa.

Com seran els meus companys i companyes? I els meus superiors? M'adaptaré ràpid a l'empresa? Els dies previs al començament solen ser inquietants, però no et preocupes, des de València Activa veurem alguns consells per a superar amb èxit la primera ocupació i portar de la millor forma possible aqueixos primers dies d'adaptació al canvi.

“El 67% de les persones afirma tindre més temor al primer dia de treball que a l'entrevista de selecció per a aquest”.

 

Consells per a afrontar la primera ocupació

 

        Confiança i seguretat

És el primer consell de tots, tingues present que si t'han triat a tu, és perquè compleixes amb els requisits del perfil i és el que realment busca l'empresa. Per aquesta raó, no et preocupes per res i mostra't segur i tranquil.

 

        Si m'equivoque, no passa res

Recorda que cap dels teus companys, companyes i superiors va arribar a l'empresa coneixent absolutament tot, equivocar-se és humà i rectificar és de savis. És normal cometre alguna errada, així que oblida't de la pressió.

 

       Preguntes i més preguntes

Un altre dels consells és no quedar-te amb el dubte, pot ser que per timidesa o vergonya et coste més preguntar. Pots fer una llista amb aquelles inquietuds, per a preguntar sobre la forma de treball, organització de l'empresa o qualsevol cosa sobre          el teu lloc de treball.

 

       Presentació

En els teus primers dies, els companys i les companyes tindran moltes ganes de saber qui eres, els teus gustos o aficions i sobretot quin paper exerciràs en l'empresa. És important que et dónes a conéixer i deixes a un costat la timidesa.

 

      Escoltar

Alguna cosa que no pot faltar en aquesta llista de recomanacions i consells, és escoltar. Durant els primers dies en la teua nova ocupació, hauràs de xopar-te de tot allò que els teus companys i caps et vagen explicant. No hi ha res millor que tindre        una visió general de la manera de treball de l'empresa, per a així, començar a adaptar-se al canvi.
 

       Puntualitat

Una persona puntual transmet molt de lliurament i responsabilitat. És un dels aspectes més importants en el treball, i et permetrà organitzar-te millor.

 

     Proactividad

Si tens propostes noves, idees o una cosa interessant per a compartir amb els teus companys que no et faça por comentar-ho.

 

     Desenvolupa la teua marca personal

Al llarg de la teua trajectòria professional, és important anar construint una bona reputació. Així com, cuidar de la teua imatge, els perfils en les xarxes socials, mostrar respecte i integració amb totes les persones que formen part del teu dia a dia.

 

Esperem que aquestes recomanacions o consells t'hagen sigut útils, recorda que el fonamental és tindre confiança plena i projectar-la als altres. Veuràs com tot ix bé, i començaràs a construir un futur sòlid en la teua nova empresa des del minut un.

 

Molta sort!

Categorías