Categorías

Startup, el terme de moda

El terme startup s'està convertint en un dels habituals en els nostres dies, més encara en l'àmbit de l’emprenedoria. Però, coneixem realment el significat d'aquesta paraula?

Una startup és una empresa de nova creació que presenta grans possibilitats de creixement i, en ocasions, un model de negoci escalable, és a dir, que naix amb un model de negoci concret. El terme s'associa directament a companyies amb un fort component tecnològic i relacionades amb el món d'Internet i les TIC, un dels sectors que posseeix menors costos de desenvolupament. Encara que, realment, quan parlem de startups podem referir-nos a empreses de qualsevol àmbit d'acció: salut, finances,relacions personals, etc.

Les empreses tecnològiques emergents es diferencien de la resta per les seues necessitats de capital, que no solen obtenir de fonts de finançament tradicionals, sinó que el capital ho aporten determinats inversors a canvi d'un percentatge dels beneficis de l'empresa, o bé és reunit a través del crowdfunding o crowdlending.

Per norma general, les startups desenvolupen productes o serveis de gran innovació, amb un alt nivell de demanda i on el seu disseny i comercialització estan orientats completament al client. Orientades a les vendes massives, aquestes empreses emergents mantenen una comunicació contínua i oberta amb els seus clients, i es tracta d'organitzacions empresarials amb gran capacitat de canvi i adaptació. 

Per a conèixer una mica més com funcionen les startups, ací teniu algunes de les seues característiques essencials:

-Són companyies joves, creatives i pròximes al seu segment de clients, en constant contacte directe amb ells
-La seua capacitat de creixement és una constant
-Són empreses innovadores i multidisciplinàries i canviants, que assumeixen riscos i cerquen fórmules per a la resolució de problemes
- Aposten per la comunicació interna, creant un ambient laboral carregat de motivació.

Hui dia, és molt comú escoltar i conèixer testimonis i exemples de casos de startups d'èxit a nivell nacional i internacional, encara que la veritat és que moltes d'elles, abans de triomfar, també van fracassar. Estar ben informat i format (en materials multidisciplinaris tals com a màrqueting, xarxes socials o gestió empresarial) és fonamental per a aconseguir l'èxit.

Si estàs pensant a emprendre i constituir la teua pròpia empresa tecnològica o startup, des de València Activa podem ajudar-te: oferim atenció a l'emprenedor, assessorament i formació gratuïta a futurs emprenedors. Al mateix temps comptem amb la comunitat Vit Emprèn, la xarxa d'emprenedors innovadors de la nostra ciutat, engegat per l'Ajuntament de València. Cal destacar també la recent creació de l'Associació Valenciana de Startups, una associació privada oberta a tots els actors de l'ecosistema emprenedor valencià que el seu principal objectiu és reunir els interessos i necessitats dels seus associats per a defensar-los i representar-los en l'ecosistema.

Categorías