Categorías

La comunicació no verbal, clau en una entrevista de traball

Va arribar el moment: t'enfrontes a una important entrevista de treball. Et jugues molt i vols donar la millor impressió, per açò et prepares a consciència l'entrevista: quina documentació portar, com presentar-te, què respondre davant preguntes incòmodes…però, t'has plantejat preparar també allò que no diràs?

La comunicació no verbal juga un paper decisiu en la cerca d'ocupació, especialment en el procés de selecció. Parlem de gestos, mirades, moviments, postures…tot açò diu molt de nosaltres i configura una determinada imatge de cara als nostres entrevistadors.

A continuació, anem a donar-te 5 trucs i consells que et permetran donar una imatge ferma, segura i tranquil·la de tu mateix/a, doncs si tot allò que expressem en una entrevista de treball no ve reafirmat pels gestos, les expressions i el to de veu, no resultarà creïble.

1.Postura corporal: has de mantenir una postura corporal correcta portant l'esquena alçada i mirant cap a avant.

2.Gestos: Creuar els braços i una mala postura en asseure'ns són també fallades que et restaran punts a l'hora de superar la teua entrevista de treball. És recomanable encaixar la mà del teu entrevistador sense deixar-la morta o massa feble, encara que tampoc sense estrènyer-la massa. Un altre consell: evita creuar els braços.

3.Mirada: El contacte visual també és un factor important que podem descurar fàcilment amb els nervis. L'habilitat per a mantenir el contacte visual és un dels aspectes més valorats pels reclutadors, és senyal d'interès, atenció, educació i seguretat. Quan parlem amb la persona que ens entrevista, hem de mantenir en ella la mirada, i sempre a l'altura dels ulls, sense baixar-la ni desviar-la.

4.Veu: Els nervis ens poden portar a titubejar, però mostrarem una imatge més ferma si la nostra veu és clara i contundent, no tremola, no dubte, sinó que expressa seguretat.

5.Somriure: finalment, i com és recomanable en qualsevol situació, somriu!. El somriure canvia l'expressió de la cara i t'ajudarà a semblar amable i segur de tu mateix, però cura, si forces el somriure perquè no està d'acord amb el teu vertader estat emocional serà desagradable i provocarà rebuig.

Després d'aquests consells, només podem desitjar-te sort i tranquil·litat, si confies en tu i en les teues possibilitats, tot anirà bé i sense voler-ho, el teu propi cos parlarà per tu.
Si necessites més consells o informació sobre com afrontar una entrevista de treball, no oblides que València Activa compta amb orientadors professionals que t'assessoraran sobre com començar i desenvolupar el teu propi procés de cerca d'ocupació.

Categorías