Categorías

Economia i ocupació verda, una aposta de futur

Sostenibilitat, producció ecològica, reciclatge…moltes són les tendències de consum sostenible que venim sentint des de fa uns anys i que van a seguir donant que parlar aquest 2018. Tant emprenedors com a empreses actuals caminen cap a una producció cada vegada més sostenible, que garantisca el respecte al medi ambient i la qualitat òptima dels productes.

Des de València Activa ens hem sumat al suport a les empreses sostenibles i a la creació de llocs de treball que encaixen en aquesta tendència. Per açò, durant el 2017 hem potenciat una sèrie d'iniciatives relacionades amb aquest tema, i treballem en la creació de projectes més sostenibles, solidaris, ecològics i de proximitat per al 2018. La nostra aposta per la emprenedoria sostenible s'ha materialitzat, principalment, en 2 projectes:

  • ‘Agrosolidaris’ naix de la mà de València Activa i Fundació per la Justícia amb l'objecte de fomentar l'agricultura ecològica com a font d'ocupació, a través del emprenedoria sostenible. Així, es van crear llocs de treball ocupats per persones aturades en risc d'exclusió social que després de rebre formació van engegar ‘Tot al natural’, una cooperativa d'agricultura ecològica que ven els seus productes en el seu lloc del mercat de Torrefiel. 
  •  
  • ‘Ecodiseny i auto-ocupació’ és un programa de Formació i Ocupació en Costura, reciclatge i Restauració per a dones emprenedores de la comunitat gitana –encara que també participen en ell dones d'altres ètnies– creat per València Activa. En el projecte s'imparteixen classes sobre disseny d'objectes decoratius a partir de materials de reciclatge, amb la finalitat de desenvolupar tècniques manuals per a la seua elaboració i la seua posterior venda, a través d'una cooperativa encara en vies de desenvolupament.

Des de València Activa hem potenciat una sèrie d'iniciatives per a recolzar l'economia i l'ocupació verda amb la creació de projectes sostenibles, solidaris, ecològics i de proximitat per al 2018

Per què des de València Activa creiem que l’emprenedoria sostenible és important?

A València Activa creiem en la necessitat de reduir la petjada mediambiental sobre el planeta i confiem en els beneficis que pot reportar un projecte de proximitat, fet per i per a la gent de la ciutat. Per açò, apostem pels nous emprenedors que decideixen traure avant els seus projectes a València, doncs en aquesta ciutat són benvingudes les idees de tots aquells que decidisquen donar-li una oportunitat a aquesta terra, al mateix temps que es preocupen de cuidar el seu patrimoni natural.

A part dels nostres projectes, també seguim d'a prop les iniciatives d’emprenedoria i startups sostenibles que van ja que comptem amb un alt potencial empresarial, doncs València està carregada de projectes incipients innovadors i sostenibles, que generen valor cultural i econòmic en la nostra ciutat. 
Com creiem important donar a conèixer aquests projectes perquè cada vegada més persones es puguen beneficiar d'ells, hem reunit en aquest post algunes de les moltes startups valencianes que estan desenganxant en el panorama local, de la mà de Vit Emprèn, la xarxa d'emprenedors innovadors de la ciutat, engegada per València Activa:

Closca és una empresa que fabrica accessoris per a ciclistes, el seu producte estavella és l'icònic casc plegable i l'últim ‘Closca Bottle’ una botella reutilitzable feta de vidre borosilicat que sorgeix de la preocupació per reduir l'impacte de la contaminació dels abocaments de plàstic al mar. A més d'açò compten amb una app perquè conegues els punts de recarrega d'aigua gratuïts més propers a la teua posició

Encicle és una companyia de repartiment de productes a domicili que utilitza la bicicleta com a mitjà de transport perquè així garanteixen que no hi haja emissions de CO2. 

La Waycolmena és una comunitat de distribució de productes ecològics, artesanals i de proximitat que ixen d'una comunitat de més de 150 productors que es troben a una mitjana de 60 km de València. 

Upyclick és una startup dedicada al reciclatge de peces de roba per a intentar combatre el moviment de la ‘fast fashion’, la qual cosa podríem cridar ‘consums massiu de roba’. 

Waiky Juice és una empresa que distribueix sucs de fruites ecològiques de proximitat i que utilitza el mètode del premsatge en fred que preserva millor les vitamines i els nutrients essencials dels aliments. 

L’emprenedoria i la sostenibilitat estan en auge aquest any, i a València Activa apostem per unir-los i crear una València emprenedora a l'una que respectuosa amb el medi ambient i la ciutadania. No ho penses més i si aquestes pensant a crear el teu propi negoci, suma't ja a aquesta nova tendència!

 

Categorías