Categorías

Talent jove per a la València del futur

L'equip Blau, compost per Félix Alarcón, Laura Fides, Oria Soler, Roser Garcia, Jose Luis Martín, Pilar Notivioli, Jorge Sancho, Carlos Ángel Trejo, Miguel Vidal i Elena Poritckaia, va resultar guanyador en el concurs de talent ‘Queda't’ sobre Smart Citys organitzat per la Universitat Politècnica de València al que co.labora València Activa. Ells i elles ens expliquen a continuació més detalls sobre el seu projecte i la seua visió sobre la Valéncia del futur:

 

- En què consisteix el vostre projecte guanyador, ValènciaChain? 

ValènciaChain és una plataforma de col·laboració ciutadana que consisteix en un sistema de recompenses globalitzat que incentiva i estimula les bones pràctiques ciutadanes. Es tracta d'un sistema de punts mitjançant el qual ciutadans que realitzen accions de manera desinteressada perceben “diners virtuals” que canviar, per exemple, en activitats oferides per altres usuaris, rebre descomptes en el transport públic, etc. Estàs accions podrien ser: desplaçar-se en transport públic, facilitar l'ús i accés de noves tecnologies a altres persones, accions relacionades amb el reciclatge i medi ambient; entre moltes altres. A més, ValénciaChain podria actuar tant com a aplicació independent com estar integrada en ValenciaApp.

 

- Què creeu que us pot aportar el concurs ‘Queda't’?

Creiem que ‘Queda't’ suposa una oportunitat de catapultar la nostra carrera professional. No som pocs els que hem rebut notícies d'empreses participants en la jornada i que tenim opcions reals d'accedir a un lloc de treball gràcies a aquesta fantàstica activitat. De fet, cal recalcar que l'endemà de l'esdeveniment, varis de nosaltres rebem ja correus de companyies que s'havien interessat pels nostres perfils. També ha sigut un esdeveniment molt important a nivell humà, ja que ens ha permès treballar amb companys de disciplines diferents en unes dinàmiques que realment ens ha fet fregar els nostres propis límits.
 

- Com creeu que serà la València del futur? 

València, com la resta del món, va a haver d'evolucionar en un sentit ecològic, inclusiu, equitatiu. És per açò que projectes com ValènciaChain són necessaris per a agilitar l'avanç en aquests aspectes de canvi a nivell ciutadà, que sol ser un dels aspectes que més dificulten aquesta evolució. Per descomptat, València ja és un referent com Smart City i com a ciutat que s'està preparant per a ser la ciutat del futur, una de les més eficients i menys invasiva amb el medi ambient, per la qual cosa estem bastant confiats que València ja no solament serà un referent a nivell nacional o europeu, si no a nivell mundial.
 

- Com creeu que pot l'ajuntament de València ajudar a aconseguir la València del futur?

L'ajuntament de València, ja es troba realitzant i impulsant nombrosos projectes que donaran lloc a la València del futur, com a eines   destaquem la conscienciació de la població en general i particularment en l'estímul de la joventut a través del suport a jornades com Queda't o activitats similars que permeten crear sinergies a nivell multidisciplinari, intergeneracional i multicultural enfocades a orientar i materialitzar la València del futur.

 

 

 

Categorías