Categorías

Orientadors laborals, essencials en la cerca d'ocupació

Cercar ocupació és una tasca que comporta la planificació i realització de diverses activitats que, en ocasions, poden resultar desconegudes per a les persones aturades. És per açò que existeix la figura de l'orientador/a laboral, ja que pot oferir eines útils per a la cerca d'ocupació a aquells ciutadans que les necessiten, per a situar-los en una posició favorable que possibilite l'accés a un lloc de treball i el manteniment d’aquest.

En un entorn laboral que canvia ràpida i constantment, la figura dels orientadors laborals és clau dins de les estructures dels serveis públics d'ocupació sent un dels serveis més demandats pels ciutadans. Però, en què pot ajudar-nos un/a orientador/a laboral?

- Atenció personalitzada. Així, depenent de les circumstàncies personals i professionals l'orientador/a ens ajudarà a prendre decisions, mostrant els avantatges i inconvenients de cada opció, i a marcar-nos un objectiu laboral realista. 
- Redactar un bon currículum, tant en paper com en xarxes socials com LinkedIn, i definir el perfil professional necessari per al mercat de treball, oferint-nos informació sobre els cursos formatius al nostre abast.
- Proporcionar consells de cara a una entrevista de treball, ensenyant-nos els nostres punts forts i ajudant-nos a millorar en les errades.
- Dissenyar una estratègia per a trobar treball. Els orientadors ens ajudaran a crear una estratègia efectiva de cerca d'ocupació, on serà prioritària la forma en què es generen les oportunitats professionals. Així mateix, ens ensenyaran a cercar ofertes de treball, a més de facilitar-nos recursos que ells disposen i que nosaltres podríem desconèixer.
- Suport emocional. L'orientador/a és crucial per a ajudar a superar els moments de frustració a una persona que porta molt de temps aturada, així com animar-la a no desistir en la cerca de treball.

Són moltes les funcions que exerceix un/a orientador/a laboral, per açò recorda que València Activa compta amb orientadors que t'ajudaran en la cerca d'ocupació, a més de facilitar-te consells útils per a afrontar entrevistes de treball i proporcionar-te la informació necessària sobre cursos i formació.

Categorías