Categorías

Idiomes i ocupabilitat: un tàndem a l'alça

Com ja sabràs, dominar diversos idiomes pot obrir-te moltes portes a escala laboral. Hui dia, és imprescindible conéixer i parlar amb fluïdesa diverses llengües per a optar a més oportunitats en l'àmbit de l'ocupació. Aquest és ja un requisit indispensable per a la majoria d'ofertes de treball.

No obstant això, amb manejar l'idioma no basta. Les certificacions són necessàries per a acreditar el nivell, encara que les taxes d'examen són elevades. Per aquest motiu, a València Activa t'oferim les ajudes 'València Activa Formació en Idiomes: valencià, anglés, francés, italià, alemany, portugués i xinés'. Mitjançant aquestes subvencions, l'Ajuntament de València et finança les taxes de les proves de competència realitzades entre l'1 d'agost de 2021 i el 31 d'agost de 2022. L'objectiu és fomentar l'obtenció de certificacions dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 de persones que tinguen 16 anys o més i que estiguen inscrites en un centre d'ocupació ESPAI LABORA.

Per què és important dominar idiomes per a millorar l'ocupabilitat?

Actualment, ja no sols s'exigeix el domini d'idiomes en els llocs de treball altament qualificats, sinó que és una qüestió crucial en pràcticament tots els sectors. Sobretot, en les ocupacions que impliquen comunicació o atenció al públic, és fonamental controlar una llengua més enllà de la materna.

La certificació d'idiomes s'ha situat al nivell de la formació i l'experiència entre els aspectes més valorats per a seleccionar un CV o un perfil laboral i contractar algú. Fins i tot, saber parlar i escriure en diverses llengües implica una millor valoració en el lloc de treball i més possibilitats d'ascendir o abastar més competències.

A part de l'avantatge competitiu que comporta, conéixer idiomes enriqueix quant a cultura, soltesa i perspectiva. Qualsevol reunió, entrevista o viatge millora notablement gràcies a saber relacionar-se en altres llengües.

Com sol·licitar les ajudes València Activa Formació en Idiomes?

Sol·licitar les ajudes econòmiques de València Activa destinades a costejar les taxes corresponents a les proves d'obtenció dels certificats i diplomes que acrediten la competència en els idiomes indicats és molt senzill.

Si fas la sol·licitud de manera presencial, has de presentar l'imprés disponible en l'apartat "Impresos" de la seu electrònica acompanyat de la documentació requerida.

Si sol·licites les ajudes a través de la seu electrònica (on també apareixen especificades tota la informació i la documentació), has de fer clic a "Iniciar tràmit", emplenar i signar el formulari i adjuntar la documentació.

Recorda que aquestes ajudes t'interessen tingues el nivell que tingues, ja que abasten des dels nivells bàsic (A2) i intermedi (B1 i B2) fins a nivells avançats (C1 i C2) o equivalents. A més, inclouen els certificats específics de "Llenguatge administratiu", "Correcció de textos" i "Llenguatge als mitjans de comunicació" en valencià.

El termini està obert i pots sol·licitar les ajudes fins al 31 d'agost d'enguany.

Requisits per a sol·licitar les ajudes València Activa Formació en Idiomes

a) Tindre 16 anys o més en el moment de presentació de la sol·licitud.

b) Trobar-se empadronat o empadronada en el municipi de València en la data de l'aprovació d'aquesta convocatòria per la Junta de Govern Local.

c) Estar inscrit o inscrita en un centre d'ocupació ESPAI LABORA i aportar un Certificat de períodes d'inscripció, vigent en el moment de presentar la sol·licitud.

d) Haver aprovat les proves de certificacions dels idiomes valencià i/o anglés, francés, italià, alemany, portugués o xinés, en els seus nivells A2, B1, B2, C1, C2 o equivalents, i incloent a més en l'idioma valencià els certificats específics "Llenguatge administratiu", "Correcció de textos" i "Llenguatge als mitjans de comunicació", en el període comprés entre l'1 d'agost de 2021 i el 31 d'agost de 2022, tots dos inclusivament.

e) No tindre cap deute pendent amb l'Ajuntament de València.

f) Haver justificat qualsevol subvenció concedida amb anterioritat per l'Ajuntament de València, sempre que haja finalitzat el corresponent termini de justificació.

g) No trobar-se incurs o incursa en cap de les circumstàncies dels apartats 2 i 3 de l'article 13 de la L.G.S., i, en particular, estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social.

 

Sol·licita les ajudes València Activa Formació en Idiomes i estalvia't les taxes d'examen al mateix temps que amplies les teues possibilitats laborals.

 

 

Categorías