Primer Fòrum de Lideratge Femení

Segons l'informe ‘Women In Business 2021’ de Grant Thornton, a Espanya només el 34% dels llocs directius són dones, i en el cas de la Comunitat Valenciana, la xifra es redueix a un 26%. Davant aquestes dades, veiem com la paritat encara està lluny d'aconseguir-se en qüestions de lideratge.

I aquesta xifra a Espanya s'empitjora en parlar de dones directives en grans empreses, on les dones CEO són el 23%, un percentatge que es redueix en 2 punts respecte a 2020.

D'altra banda, segons un estudi global de l'Organització Internacional del Treball, les empreses amb dones directives tenen majors beneficis. Concretament, tres de cada quatre empreses que han promogut la presència de dones en càrrecs directius han registrat un augment dels seus beneficis del 5% al 20%.

És més, segons aquest mateix estudi, les empreses ressalten que una major presència femenina ajuda a atraure i retindre a professionals amb talent, i produeix millores en matèria de creativitat i innovació.

Dades com aquests ens mostren que hi ha moltes menys dones en llocs de lideratge que homes i és la nostra obligació com a responsables públics donar-li la volta a aquesta situació.

Des de les Administracions hem d'impulsar el canvi i treballar per a tancar bretxes com les que genera el fenomen dels sostres de cristall.

Per això, organitzem impulsem aquest 1r Fòrum de Lideratge Femení, que naix amb l'objectiu general de visibilitzar referents del lideratge femení, dones que ocupen llocs de responsabilitat i que poden servir d'inspiració a altres dones, perquè volem posar en valor el talent i lideratge femenins i evidenciar que les dones no tenen límits.

A través de taules especialitzades es tractaran qüestions específiques relatives al lideratge exercit per les dones en camps com la investigació i la ciència, l'economia del coneixement, o casos transversals de lideratge en sectors més masculinitzats.

A continuació, presentem el programa proposat per a la jornada:

 

I FÒRUM DE LIDERATGE FEMENÍ

17 de desembre
Palacio de Congressos de València
Dinamització: Helena Díez

-10.30: Recepció-café

-11h: Inauguració institucional

-11.15h-11.45h: Ponència 'Dona, lideratge y sesgos inconscients', a càrrec de Sandra Deltell, sòcia de PwC Espanya i vicepresidenta de EVAP.

-11.45h-12.15h: Mesa dones líders sectors masculinizados – Modera: Patricia Campos, expiloto de l'Armada espanyola​ i entrenadora de futbol espanyola. És la primera dona de l'Armada a pilotar un reactor.

Alexandra Cortés, directora general de Ferros La Pobla

Alicia Martínez, sòcia voluntària de la Direcció d'Expansió de Ellas Vuelan Alto i pilot d'helicòpter

Sara Gómez, directora executiva el projecte “Mujer e Ingeniería” de la Reial Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya

-12.15h-12.45h: Mesa dones científiques i investigadores – Modera: Elena Pinilla, investigadora distingida en el Centre de Tecnologia Nanofotònica (UPV) i vicepresidenta de la Reial Societat Espanyola de Física.

Pilar Mateo, científica i presidenta Inesfly Corp

Anna Lluch, catedràtica emèrita de l'àrea de Medicina de la Universitat de València i Coordinadora del Grup d'Investigació de Biologia en Càncer de Mama-INCLIVA.

-12.45h-13.15h: Mesa dones líders economia del coneixement – Modera: Laura Olcina, Directora Institut Tecnològic d'Informàtica

María Benjumea, CEO de South Summit
Victoria Majadas, sòcia fundadora en Smart To People i presidenta de BIGBAN Inversors Privats
Margarita Albors, presidenta de Social Nest Foundation

-13.15-13.45h: Ponència 'Lideratges femenins, lideratges inclusius', a càrrec de Gloria Lomana, Presidenta 50&50 Gender Leadership

-13.45h: Clausura i vi d'honor

 

INSCRIPCIONS

 

 

Si no pots assistir de manera presencial, pots seguir la trobada en directe en el nostre canal de YouTube.