Categorías

Coaching per a l'ocupació: potencia les teues fortaleses i àrees de millora

El coaching és una tècnica d'acompanyament i orientació professional per a optimitzar la cerca d'oportunitats laborals. Si acabes de finalitzar els teus estudis i estàs buscant la teua primera ocupació, si has perdut o abandonat el teu lloc de treball i vols trobar un altre o aspires a un canvi en la teua situació laboral actual, aquesta metodologia et pot resultar molt útil.

El mercat laboral és un entorn complex i competitiu en el qual hi ha novetats constants: diferents maneres de reclutar el personal, nous models de relacions entre les empreses i les persones candidates o canvis en la retenció i la fidelització del talent.

En endinsar-te en aquest àmbit, pot ser de gran ajuda comptar amb un suport extra per a prendre acció i aprofitar totes les oportunitats que t'esperen en l'entorn laboral. Per aquest motiu, a València Activa comptem amb una àrea de coaching per a l'ocupació on treballem per a posar al teu abast les metodologies més potents i innovadores quant a cerca activa d'ocupació. Es tracta d'un servei gratuït i obert, apte per a les persones que el sol·liciten.

Coaching per a ocupació a València Activa

A València Activa oferim processos individuals de coaching per a l'ocupació i l'emprenedoria impartits per psicòlegs i psicòlogues especialistes en coaching, amb certificació del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana. Som pioners en oferir aquest servei i seguim una estratègia molt ferma amb eines i objectius específics i beneficis clars. A continuació, et donem les claus de la nostra metodologia.

La nostra àrea de coaching consta tant de tallers grupals com de processos individuals per a persones que busquen ocupació per compte d'altri i per a aquelles que decideixen emprendre. L'objectiu principal és que cada participant desenvolupe al màxim el seu potencial, augmente la seua consciència laboral, aprenga a definir els seus objectius i es comprometa a implementar un pla d'acció per a aconseguir les seues metes, enfocades sempre cap a l'ocupació.

Així doncs, pretenem incrementar l'èxit en la cerca d'ocupació mitjançant la redefinició i l'anàlisi del perfil laboral des de la metodologia coaching. Així mateix, busquem augmentar les possibilitats d'inserció laboral de les persones usuàries i aclarir projectes d'emprenedoria a través de la detecció de fortaleses i àrees de millora.

Per a això, comptem amb un equip professional qualificat i utilitzem eines específiques de la metodologia coaching, com anàlisi DAFO, el mètode MART (SMART), el mètode GROW, la línia del temps, la roda de l'ocupació o el mètode Merlín, entre altres. Apliquem tècniques de coaching d'equips i treballem també mitjançant processos de coaching individuals.

Com pot ajudar-te un/a coach laboral

Adquirir orientació en els teus primers passos en el mercat laboral pot marcar la diferència a l'hora de tindre una percepció més clara de les teues perspectives laborals. En aquest sentit, la persona especialista en coaching per a l'ocupació t'ajudarà a analitzar els teus punts forts i febles, així com a identificar rols i sectors que s'ajusten al teu perfil professional.

D'aquesta manera, podràs organitzar i planificar el desenvolupament de la teua carrera professional i potenciar les teues fortaleses. Serà més senzill trobar solucions als problemes que afecten el teu creixement en aquest àmbit i detectar les oportunitats que et permetran aconseguir els teus objectius i sentir-te realitzat o realitzada.

Els beneficis que et pot aportar participar en els nostres tallers i processos de coaching per al treball són molts i variats. Des de millorar la definició dels teus objectius i la teua capacitat per a prendre decisions i establir metes fins a incrementar l'accessibilitat a processos de selecció.

Així mateix, el coaching laboral t'ajudarà a millorar l'actitud i les habilitats per al treball en equip, a acréixer la seguretat i la confiança en tu mateix o mateixa i a augmentar tant el teu autoconeixement com la teua autoestima.

Participa en els programes de València Activa i escriu-nos a través de coaching@valenciactiva.es per a accedir al nostre servei de coaching per a l'ocupació.

Categorías