Categorías

Deu consells per a rendir més en el treball

Ser productiu o no en el treball pot marcar el futur del nostre lloc. Vivim en un món canviant però, sobretot, exigent.  Per això, com sempre, des de València Activa intentem ajudar a tots i a totes perquè l'èxit, tant en el món laboral com en la cerca de qualsevol ocupació, tinga el millor resultat. Ací us deixem fins a deu consells per a rendir més en el treball.

1. Estar concentrat
Sembla una obvietat, però estar concentrat en qualsevol professió pot ser una tasca bastant complicada. Hi ha persones que, amb el simple so d'una mosca, són capaces de desconnectar del tot. Preparar-nos per a estar concentrats pot ajudar-nos a ser productius en el treball. Alguns experts recomanen fins a realitzar exercicis de meditació a casa.

2. Saber quan som més actius
Cada persona és un món i no tots tenim les mateixes hores de plenitud laboral. Algunes persones aconsegueixen arrancar al matí, uns altres a mig dia… Per això, aprofitar aqueixos repunts d'energia pot fer que el treball siga molt més eficaç.

3. Organització
Podem ser un desastre a casa, d'això no hi ha dubte. Però en el treball, tindre una organització tant de tasques com de temps i fins i tot de la nostra taula ajuda a mantindre la concentració. Però, sobretot, la jerarquització de tasques ajuda a ser productiu. El temps és or i fer tasques una per una és el camí per a ser un emprat model.

4. Vinculació amb els companys i companyes
Un bon ambient de treball pot fer que fins a l'empresa menys organitzada trobe el camí cap a l'èxit. Per què? L'ambient distés sense deixar de ser professional enforteix els vincles i reforça el treball perquè l'empresa puga créixer. 

5. Vaig donar ‘NO’ a les Xarxes Socials
El treball és el treball, per la qual cosa WhatsApp, Twitter o Instagram són enemics. No hi ha més. Sempre hi ha temps, en l'hora de menjar, en l'hora del descans per a revisar què ocorre pel món o quin pla té el grup de *exalumnos de l'institut. Però, durant el nostre horari laboral, res pot interrompre la tasca i ni molt menys, un telèfon mòbil.

6. Responsabilitat plena
Perquè una empresa funcione i que el treball siga productiu i eficaç hem de sentir-la com a nostra. Si trobem una fallada, buscar la solució. Si creiem que una part es pot millorar, cal treballar per això. Encara que no siga la parcel·la que ens corresponga, treballar i sentir-se responsable a nivell global multiplicarà la qualitat, la quantitat i l'eficàcia de l'ocupació.

7. Gaudir del nostre treball
Treballar del que hem somiat des de xicotets no sempre s'aconsegueix. Però sí que podem trobar la manera que qualsevol ocupació ens agrade. Pot ser que no siga l'ocupació somiada, però posar-nos a prova per a traure qualsevol tasca avant motiva a l'una que fa créixer la nostra eficàcia. 

8. Evitar l'estrés
Qui no ha hagut de córrer per a arribar a temps al treball? Dir-li al despertador allò de “cinc minuts més” pot fer que el nostre matí comence torta. Arribar estressat, amb el treball demanant-te que comences perquè arribes un minut, tard ens desconnecta. Tindre un inici de dia tranquil pot canviar una jornada laboral. 

9. Fer exercici
Sí, ho sabem. Pot sonar estrany. Però, per molt que ens agrade el nostre treball o per molt bé que se'ns donen tot tipus de tasques, sempre es pot tindre un mal dia. Per això, descarregar energies amb qualsevol tipus d'esport ens ajudarà a eliminar l'estrés i arribar relaxats i relaxades a la nostra ocupació.

10. Pensar en objectius i no en temps

I finalment però no menys important, el pensament del treball com a compliment d'objectius. Si pensem que treballem 8 hores, deixem arrere totes les tasques que podem avançar si som efectius. Marcar-nos uns objectius dia a dia facilita, primer, realitzar tot el treball. I, segon, pot ajudar-nos a avançar en altres tasques o continuar pensant coses per a millorar l'empresa.

Aquests són els 10 consells que t'oferim des de València Activa per a ser més eficaç en el treball. No t'oblides de consultar el nostre blog per a estar al corrent de les novetats i les recomanacions del món laboral.

Categorías