Categorías

Com usar les xarxes socials per a trobar ocupació

Les xarxes socials poden ser una eina molt útil per a trobar ocupació si s'aprofiten bé. Per a això, cal tenir en compte les característiques específiques de cada mitjà, ja que, per exemple, no generarà el mateix efecte publicar certa informació en una xarxa professional com LinkedIn que en una més lúdica com Twitter.

Per aquesta raó, és important saber com funcionen les diferents xarxes socials per a dissenyar una estratègia adequada, ja que les ofertes de treball circulen per més d'un canal. En tot cas, hi ha unes pautes generals que és necessari recordar: els equips de reclutament de les empreses buscaran la informació que hi haja sobre tu en Internet per a afegir-la a la seua valoració, de manera que hauràs d'anar amb compte amb el que penges. El teu perfil és la teua marca personal, per la qual cosa hauràs de parar-li atenció i evitar que els continguts que incorpores donen una imatge poc professional.

Per a facilitar la tasca de les persones que avaluen el teu currículum, el teu objectiu professional i la classe de treball que t'interessa han d'estar a la vista en les teues xarxes socials. A més, et resultarà útil seguir a grups i empreses que guarden relació amb el teu àmbit laboral, així com relacionar-te en línia amb professionals de diferents sectors. No et limites als perfils que conegues personalment; pots seguir a persones amb les quals hages treballat o referents del sector.

El teu perfil no ha de donar mostres d'abandó, per la qual cosa és recomanable mantenir l'activitat en la xarxa i compartir periòdicament publicacions que puguen interessar als teus seguidors i seguidores. Així mateix, expressa't de manera adequada, no tardes a respondre a les preguntes o comentaris que et facen i limita't a donar la informació personal que siga rellevant per a l'àmbit professional.

En lloc de demanar treball directament, para atenció als diferents grups de les xarxes socials en els quals s'avisa d'ofertes. En aquest tipus de plataformes, resulta més beneficiós interactuar amb les persones o entitats que adverteixen d'aquestes oportunitats.

 

A continuació, detallem les característiques de cada xarxa:

LinkedIn és una de les xarxes professionals més populars que existeix actualment, per la qual cosa és important mantenir actualitzat el teu perfil en aquesta eina. Encara que no reemplaça a un currículum, el perfil que pots crear és molt similar a un d'ells. A més, la seua secció de grups et facilita fer contactes gràcies a la possibilitat d'interactuar i que els seus integrants puguen destacar les teues intervencions.

Twitter, coneguda pel seu vessant lúdic, no deixa de ser una plataforma que permet a les empreses difondre els seus serveis i avisar de les ocupacions que ofereixen, mentre que les persones a la recerca de treball poden trobar oportunitats laborals gràcies al seu cercador. L'ús d'etiquetes, com #ofertatreball, facilitarà trobar publicacions sobre un tema específic; pots  fer la cerca més concreta si afegeixes uns altres hashtags com els que incloguen el lloc en el qual interesse treballar. 

La xarxa social Facebook, també més informal que LinkedIn, s'utilitza cada vegada més i facilita la creació d'un perfil personal que servisca com a imatge professional. Algunes companyies l’aprofiten per a mantenir contacte amb els seus seguidors, però també per a avaluar a possibles candidats i candidates. Com també ocorre amb Twitter, és convenient ser conscient la informació que fas pública.

Facebook pot ser d'utilitat per a recaptar dades respecte a temes laborals. Per exemple, existeix un gran nombre de grups dins d'aquesta xarxa social sobre diferents àmbits professionals, i també hi ha alguns que avisen d'ofertes de treball.

El cercador Jobatus reuneix ofertes de portals de treball espanyols, mentre que Friendsandjob s'especialitza a facilitar la cerca d'ús de les persones que no han acabat encara de formar-se. Womenalia promociona especialment el treball entre les dones encara que també permet la inscripció d'homes. 

 

Per descomptat, no oblides acudir a la nostra Agència d’Ocupació València Activa així com els nostres perfils en xarxes socials (estamos presentes en Twitter, Facebook, Linkedin, Instagram y Youtube) on podràs trobar informació sobre tota la nostra oferta, novetats, accions, vídeos explicatius, informació i consells per a la cerca d'ocupació i per descomptat, ofertes d'ocupació i cursos formatius gratuïts. Aprofita les oportunitats que brinda Internet per a trobar treball!

 

Categorías