Categorías

Aplicacions per a emprendre

El món laboral no fa més que canviar. El que fa un any era novetat, pràcticament ara s'ha quedat obsolet. De fet, en el nostre últim post a València Activa ja us explicàvem les principals diferències a l'hora d'anar a cercar una ocupació i parlàvem sobre l'actualment necessari com pot ser un portfoli, més rellevant i visual que un Currículum vitae de tota la vida. Però també està de moda ser el teu propi cap. El verb ‘emprendre’ està ja pràcticament intrínsec en cada persona que es llança al mercat laboral, però no tot és tan senzill com pronunciar aqueixes paraules. Per açò, avui a València Activa us acostem les millors aplicacions mòbils per a llançar-te al món de l’emprenedoria.

Si parlem que el mercat laboral està en constant canvi i evolució, què dir de la Tecnologia. Amb un sol moviment de polze podem accedir a qualsevol cosa: dades bancàries, informació, xarxes socials… I ara els smartphones també formen part del verb ‘emprendre’. Per exemple, amb els telèfons mòbils podem organitzar l'agenda, realitzar una comparativa dels mercats i, sobretot, a crear la idea que vulguem dur a terme a l'hora de crear un nou producte o una nova empresa que ens porte a l'èxit.

Naixement de la idea

El primer pas que s'ha de donar per a ser un bon emprenedor és, òbviament, tenir una idea. Però, encara que semble senzill, trobar una idea diferent i que s'isca de la tònica d'un mercat tan saturat no és tasca fàcil. Les pluges d'idees poden quedar-se curtes i algunes vegades caldrà recórrer a Internet i a les aplicacions mòbils. Una de les APPs més efectives es diu Simple Mind. Disponible per als sistemes operatius tant de Google com d'Apple, amb aquesta aplicació podrem dibuixar diferents idees i mapes que ens porten finalment a la idea que més ens convença.

També és important dotar de nom a aqueixa idea que ha nascut entre el nostre intel·lecte i la pantalla del telèfon. Nominazer, solament disponible per a iOS, és una altra de les aplicacions mòbils que ens ajudaran en els primers passos. Unint vocals i consonants, aquesta APP cerca donar amb el nom ideal per al projecte i a més es pot comprovar si està disponible en el seu domini web.

Organització, temps i mercat

Amb el projecte ja donant els seus primers passos, toca descobrir en què pot diferenciar-se de la resta del mercat. Conèixer tots els mercats, siga el que siga la temàtica, és una de les tasques més complicades. Ací sí és més que necessari recórrer a l'ajuda dels telèfons mòbils intel·ligents i una de les aplicacions més recurrents per a analitzar i comparar mercats és Rotatorsurveys. Disponible solament per a Android, aquesta APP et permet realitzar un estudi de mercat ràpid i àgil i alhora efectiu per a trobar els buits en els quals la idea puga aparèixer per a consolidar-se dins d'aqueix mateix mercat.

Parlar de tot açò sembla fàcil, però per a poder dur a terme aquests primers passos a l'hora d'emprendre és vital tenir temps i, sobretot, temps organitzat. Amb la ment pensant en noms nous i idees revolucionàries, controlar l'agenda diària és una àrdua tasca. Però, una vegada més, ací està la Tecnologia per a ajudar-nos. Evernote, disponible per a tots els sistemes operatius, és un bloc de notes en el qual es pot apuntar i organitzar qualsevol esdeveniment que es tinga.

Categorías