Categorías

Apunta't al Networking

En un món tan interrelacionat com l'actual és tan important conèixer a les persones adequades com tenir un bon currículum o idea empresarial. Les relacions personals i contactes laborals poden ajudar o fins i tot determinar l'èxit a l'hora d'emprendre o accedir a una ocupació. Crear i mantenir contactes en tots aquells treballs pels quals passem, així com intensificar els vincles amb altres professionals del nostre sector, és imprescindible.

En açò consisteix el networking, l'objectiu és establir una xarxa de contactes que professionalment puguen aportar-nos valor, coneixements i experiències. Es tracta d'intercanviar impressions, compartir coneixement, i en definitiva, conèixer persones que et puguen ajudar a generar noves oportunitats professionals, aportar noves idees o captar clients per al teu negoci.

 

 

El networking és, a més, una qualitat molt valorada en diferents àmbits professionals. Les empreses de consultoria, serveis, o venda de productes, valoren de forma molt positiva que els seus empleats siguen capaços d'utilitzar les seues habilitats de networking a l'hora d'aconseguir nous clients o reclutar nous candidats.

Aquesta oportunitat de crear nous contactes ens obri una nova finestra a l'ocupació, tenim la capacitat de donar-nos a conèixer, potenciar la nostra marca personal, vendre les nostres capacitats i experiència, potser, entre aquestes noves persones que coneixem pot nàixer una nova oportunitat laboral per a nosaltres.

En el cas de les persones emprenedores, el networking també juga un paper molt important ja que els emprenedors necessiten formar al seu al voltant un equip de col·laboradors propers, experts en diferents matèries. Professionals amb els quals, en un moment determinat, poder treballar de forma conjunta. 

Fer networking és més senzill del que penseu, hui comptem amb plataformes i xarxes socials com Linkedin, on establir contacte amb altres professionals, participar en fòrums de discussió o acudir a xarrades i esdeveniments. Són molts els esdeveniments de networking que es realitzen, congregant a professionals de diferents àmbits en terrasses de moda o espais de negoci. T'animes?

 

Categorías