Spain Startup Map

Spain Startup Map és una eina senzilla i ràpida que ajuda a posar sobre el mapa a l'ecosistema emprenedor a Espanya i que persegueix donar-li la visibilitat global que es mereix (per aqueix motiu està en anglès). Sovint les startup desconeixen què inversió existix i al seu torn les persones interesadse en invertir no saben quins són les startups de referència en certs sectors.

 

Spain Startup Map es va crear de la mà de Javier Megías (expert consultor en estratègies innovadores per a empreses i startups) i com a eina pertanyent a la comunitat emprenedora, aquest mapa pretén arreplegar a tots els actors importants en l'ecosistema de l'empreniment a Espanya:

 

1. STARTUPS, classificades segons el sector principal en el qual operen (Empresa, Mitjana, Mòbil, eCommerce, Formació, Biomedicina i ciències mèdiques, Socials, Esport, Turisme...etc)

 

2. ACCELERADORES i INCUBADORES el focus de les quals és millorar les probabilitats d'èxit d'una startup en el mercat en fases diferents.

 

3. Centres de COWORKING i espais enfocats a l'emprenedoria.

 

4. INVERSIÓ, tant fons d'inversió en startups, Venture Capital o Business Angels. El que els aglutina és que són persones o institucions que realment inverteixen en startups.

 

5. PROVEÏDORS DE SERVEIS especialitzats a treballar amb persones emprenedores, des d'advocacia especialitzada fins a estudis de disseny, passant per empreses proveïdores de connectivitat o similars

 

6. COMUNITATS de persones emprenedores, ja que existeixen desenes d'elles. En aquesta categoria s'engloben des d'iniciatives privades com Yuzz, Foundum o First Tuesday a instruments públics com els CEEI

 

7. ESDEVENIMENTS, el mapa mostra els esdeveniments relacionats amb emprenedoria en els pròxims 60 dies. Per a açò es connecta automàticament a eventbrite i carrega qualsevol esdeveniment amb les paraules "startup", "emprenedor" o similar... encara que també és possible introduir-los manualment

 

Qualsevol empresa podrà de forma molt fàcil i ràpida incloure la seua informació en el mapa (botó "Add your company"), ja que encara que es tracta d'una iniciativa que va posar a rodar Javier Megías, pertany a la comunitat emprenedora, i per tant ha sigut dissenyada perquè siga aquesta qui decidisca si té sentit i propose per on hauria d'evolucionar.

 

Per a conèixer l'eina, punxa en el següent enllaç www.spainstartupmap.com

 

Font: javiermegias.com