Activitats econòmiques d'impacte social

L’emprenedoria social, inclou a aquelles empreses que tenen com a objectiu principal aconseguir una incidència social que resolga necessitats de la població. En elles predomina una missió social, proporcionen béns i serveis de manera empresarial innovadora, però també una visió empresarial de generació de benefici econòmic. Des de l'Àrea de València Activa Emprén, ens marquem com a repte desenvolupar l’emprenedoria social en la Ciutat de València, a través dels següents objectius:

- Promoure iniciatives emprenedores i generadores d'ocupació i autoocupació, amb especial atenció al treball autònom i a l'economia social.

- Impulsar negocis inclusius, iniciatives locals d'ocupació, empreses d'inserció en l'àmbit de sectors emergents i jaciments d'ocupació com el turisme, la rehabilitació, l'esport, l'atenció a persones majors i el medi ambient.

- Augmentar la col·laboració amb les entitats especialitzades de la ciutat (economia social, autònoms, CEEI, universitats).

- Crear una xarxa amb les entitats del tercer sector que atenen col·lectius de persones amb el risc d'exclusió social, empreses d'economia social i empreses mercantils amb RSE.

 

PROJECTE AGROSOLIDARIS

Pretén fomentar l'agricultura ecològica com a font d'ocupació a través de l’emprenedoria, per a açò s'ha seleccionat a 15 persones en situació de desocupació amb un clar interès per l'agricultura ecològica com a mitjà de desenvolupament professional.

Del total de l'alumnat se seleccionaran aquells/es que demostren un major interès i motivació per a engegar una cooperativa amb l'objectiu de produir i comercialitzar productes d'agricultura ecològica.

 

ECODISENY I AUTOOCUPACIÓ

Programa de Formació i Ocupació en Costura, reciclatge i Restauració per a dones emprenedores de la comunitat gitana. L'objectiu específic d'aquest programa és l'aprenentatge per part de l'alumnat dels conceptes bàsics de disseny d'objectes per a la decoració de la llar a partir de materials de reciclatge, així com l'adquisició d'habilitats i tècniques manuals per a la seua elaboració. Aquest objectiu específic obeeix a un general, però a més llarg termini, que consisteix en la possible constitució d'una cooperativa que facilite l'autoocupació dels usuaris i usuàries, i que puga formar part d'una xarxa d'Economia Circular. Els productes que isquen del nostre taller tindran un gran valor afegit. D'una banda presentarem objectes amb un valor ecològic, que ens facen repensar la nostra llar i el nostre estil de vida i sobretot que siguen respectuosos amb el medi ambient. D'altra banda posseeixen un valor social doncs han sigut fabricats sense utilitzar cap tipus d'explotació, sota criteris d'ocupació igualitària i de qualitat.