Treballadors | Treballadores

MESURES DE L'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA DIRIGIDES A PERSONES TREBALLADORES DURANT AQUESTA CRISI

Govern d'Espanya

SEPE (Servei Públic d'Ocupació Estatal) - http://www.sepe.es/HomeSepe/COVID-19.html

  • Baixes en cas de coronavirus (detecció i quarantenes):

    • El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions considera totes les baixes mèdiques de treballadors malalts per coronavirus, i les quarantenes preventives seran computades baixes.

    • Les persones aïllades com a infectades pel coronavirus passen a percebre, des de l'endemà de la baixa laboral, el 75 per cent de la base reguladora, a càrrec de l'Administració. Així doncs, les empreses no tindran costos socials

*S'ampliarà informació de manera periòdica

Generalitat Valenciana

LABORA - http://www.labora.gva.es/

  • *Si una persona està afectada per un ERTO (expedient de regulació temporal d'ocupació) no ha de fer res, ja que és l'empresa qui comunica les dades del treballador o treballadora a LABORA i al SEPE per a tramitar l’alta en el sistema automàticament i iniciar així els tràmits per al reconeixement de les prestacions.
  • La Conselleria d'Economia Sostenible ha habilitat el telèfon 900 35 31 35 (operatiu les 24 hores) per a assistir les empreses, persones autònomes i comerços per a resoldre dubtes empresarials i laborals sobre la situació d'estat d'alarma decretada pel Govern.
  • La Generalitat consignarà 30 milions d'euros, distribuïts en ajudes directes de 150 euros, per a treballadors de la Comunitat Valenciana que s'han vist afectats per ERTOs i tenen rendes baixes.

*S'ampliarà informació de manera periòdica

Ajuntament de València

Pot enviar els seus dubtes o sol·licitar més informació a través del web xat d'aquesta pàgina o enviant un email a reactiva@valenciactiva.es

 

Atenció telefònica i telemàtica dels servicis habituals:

*S'ampliarà informació de manera periòdica

Sol·licitud d'ajudes de l'Ajuntament de València pel COVID-19

Les sol·licituds hauran de dirigir-se a l'Ajuntament de València per via telemàtica a través de:

Instància oficial: Veure ací.

Termini obert per a presentar sol·licituds