Categorías

València Activa ha permés trobar ocupació a 4.842 persones i ha format gratuïtament a 12.390 des de la seua creació

València Activa, la marca que aglutina tota l'oferta en matèria d'ocupació, emprenedoria i formació de l'Ajuntament de València, ha aconseguit que 4.842 persones troben ocupació de forma directa a través de serveis com ‘Barris per l’Ocupació’, la ‘Agència d’Ocupació València Activa’, o bé a través de plans d'ocupació específics o tallers d'ocupació

Les xifres d'aquests tres anys posen de manifest el compromís i l'aposta de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, amb Sandra Gómez al capdavant, per millorar l'ocupabilitat de la ciutadania i augmentar les seues oportunitats laborals. Així doncs, el nombre de persones desocupades a la ciutat de València s'ha reduït un 22,47%, en passar de 69.035 persones en situació de desocupació al juny de 2015 a 53.528 al desembre de 2018, la qual cosa suposa que en aquests tres anys 15.507 persones han trobat una ocupació.

Ocupació

Un dels principals projectes que s'han desenvolupat després de la creació de la nova marca València Activa és el de la xarxa de centres Barris per l´Ocupació, que naix de la necessitat d'aproximar els serveis en matèria d'ocupació, formació i emprenedoria a la ciutadania. En 2016 la xarxa comptava amb 5 centres i actualment ja existeixen 13 centres a València, 3 d'ells de caràcter itinerant i situats en pedanies de la ciutat. Aquesta xarxa d'oficines ha atés a més de 6.117 persones desocupades, aconseguint 1.963 contractacions

És necessari assenyalar que en 2018 es van obrir els centres de Patraix i Malilla i, com a novetat per a 2019, destaca l'obertura d'un nou centre de Barris per l’Ocupació a la Malva-rosa.

D'altra banda, a través de la imprescindible labor realitzada per l'Agència d'Ocupació València Activa, que actualment ha crescut fins a aconseguir les 14.130 persones actives inscrites, s'ha aconseguit contractar a 751 persones. Així mateix, s'han aconseguit acords amb més de 240 grans empreses, com Primark, Makro, Lidl, Supermercats Vidal, Dealz o Hugo Boss.

A això hem de sumar les 503 persones contractades a través dels tallers d'ocupació, tallers en els quals persones desocupades aprenen una nova professió de forma remunerada.

Quant als plans d'ocupació, gràcies a la implantació dels nous plans d'ocupació jove, l'ajuntament passa d'oferir beques formatives a oferir contractes laborals. El pla d'accions d'ocupació jove ‘anem!’, que compta ja amb dues edicions, ha permés contractar a 1.043 joves per a treballar durant un any a l'Ajuntament de València. A això cal sumar la campanya d'ocupació Oportunitats’, dirigida específicament a majors de 30 i persones parades de llarga durada, que ha permés, al llarg d'aquests tres anys, contractar a 502 persones per a treballar durant sis mesos en dependències municipals. 

A aquests plans específics cal sumar el pioner pla d'ocupació municipal ‘Oportunitats +55’ destinat a persones desocupades majors de 55 anys, que s'ha materialitzat amb la contractació de 80 persones per a treballar en dependències municipals durant nou mesos. 
 

Formació

València Activa ha posat èmfasi en la formació, triplicant el pressupost dirigit a programes formatius en els últims anys. Des de la posada en marxa de València Activa, 12.390 persones han rebut formació gratuïta. Dins de les accions formatives destaca el programa de formació València Activa *Express en competències clau professionals com a idiomes o informàtica, certificats professionals o tallers d'ocupació, així com formació per a emprendre. 

Emprenedoria

Reactivem és un servei de transmissió empresarial que intermèdia entre cedents i emprenedors per a convertir el tancament d'una empresa o el final d'una activitat, en una oportunitat per a una persona emprenedora que pense donar-li continuïtat. Aquest programa es va iniciar al desembre de 2017 i ja compta amb 112 persones interessades, 76 empreses cedents i 29 empreses transmeses. 

Per part seua, és imprescindible destacar el paper dels Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAEs), que ofereixen un servei d'assessorament a persones emprenedores i empreses. Aquest servei va començar al juny de 2016 i es va situar en el Centre de Recursos Empresarials i Emprenedoria Petxina, afegint-se dues unitats més, una en el centre de Tabacalera i una altra en el OPAL de la Universitat de València. Al llarg d'aquests anys, aquests punts han assessorat, ajudat i atés 1.875 persones

Pel que fa a l'emprenedoria innovadora i tecnològica, cal assenyalar que Vit Emprende, la xarxa d'emprenedors/as innovadors/as de València, ha duplicat el seu nombre de persones registrades, passant de 2.000 a 4.177 membres en poc més de 2 anys. Els seus membres tenen la possibilitat d'intercanviar coneixement, col·laborar en activitats d'I+D+I i mantindre contacte amb entitats destacades en l'àmbit de l'emprenedoria valenciana. 

També és imprescindible parlar del llançament de la marca VLC Tech City com a nou model de ciutat, un projecte pioner que connecta tot l'ecosistema tecnològic i innovador de la ciutat per a generar ocupació i coneixement.

A totes aquestes accions en matèria d'emprenedoria, cal afegir un nou espai pioner d'idees i negocis posat en marxa per València Activa, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València, destinat al projecte europeu COSIE en el qual participen més de 60 projectes. Es tracta d'una incubadora d'empreses proveïda de diverses eines que potenciarà la cooperació entre persones emprenedores, generant sinergies i facilitant així que els usuaris i usuàries s'unisquen per a desenvolupar les seues idees de negoci.

Categorías