Categorías

Cerques treball? 5 consells per a accedir al món laboral

Estàs en cerca activa d'ocupació? És la teua primera vegada? Si vols iniciar-te en el món laboral i no tens experiència, és possible que sentes desconcert al no saber què fer ni per on començar.

Buscar treball és sinònim de posar-se al dia, d'investigar les possibilitats i novetats dins del sector i descobrir si les teues habilitats encaixen amb les demandes de les empreses. Si et trobes en aquest procés, et comptem cinc consells molt útils abans de començar a buscar la teua primera ocupació i revertir la situació.
 

5 consells abans de començar a buscar ocupació

 

1. Autoconeixement

Analitza la teua situació i estableix les teues pròpies metes. Elabora una espècie de guia en la qual indiques el punt de partida en el qual et trobes i on vols arribar.

2. Millora o adquireix habilitats

Si en una primera anàlisi sobre tu mateix t'adones que no estàs prou preparat o que les teues inseguretats et frenen, fes alguna cosa per millorar-ho, com? amb les habilitats professionals pots continuar formant-te i adquirint nous coneixements a través de cursos, xarrades, formacions, etc. Amb les habilitats personals, l'esforç és major, ja que es tracta de confiar en les teues possibilitats. L'actitud ho marca tot.

 

3. Analitza el mercat laboral

Quins perfils busquen les empreses? Encaixes en ells? Repassa els teus coneixements, així com els requerits en les ofertes d'ocupació que trobes fins a trobar quin lloc s'assembla més a tu.

Consell: Llança't sense por per aquelles propostes per les quals pugues sentir major motivació.

4. Planificació

Igual d'important és conéixer-se com planificar-se. De res serveix posar-se en marxa sense abans tindre tots els punts clars, perquè segurament la impaciència et porta a llocs o resultats no desitjats com la frustració. 

5. Llança't al món i dis-li que existeixes

Ha arribat l'hora de posar-te en marxa. Explica-li al món que aquestes ací i vols un lloc.

A més dels portals d'Internet especialitzats en ocupació, existeixen altres canals per a donar-te a conéixer com les xarxes socials, blogs, fires, concursos, congressos, networkings, etc. Crega la teua pròpia agenda de contactes, qui sap el que et pot oferir en un futur.

Consell: Cuida els teus perfils socials, perquè poden ser detonants per a l'empresa en la qual estan disposat a contracte.

Has pres nota? Segueix aquestes cinc claus en el teu procés de cerca activa d'ocupació i accedeix amb bon peu al món laboral. I, recorda, no desesperes si encara no ha arribat la teua oportunitat laboral. Descobreix més consells  en el nostre blog i la nostra pàgina web de València Activa, on a més trobaràs ofertes de treball a la ciutat de València. ¡T'esperem!

 

Categorías